I després

LÍMITS ALS CONCURSOS DE PESCA

Compartiu aquesta història

La celebració del trofeu anual de pesca submarina Isidre Sistaré que es va celebrar el passat cap de setmana al litoral de Costa Brava comprès entre el Port d’Aro i Cala Giverola, es es va mantenir però, segons informava el diari El Punt Avui, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha arrencat el compromís de representants del Departament d’Agricultura, Pesca i Medi Natural per excloure del certamen una sèrie de zones submarines considerades d’interès natural.
L’alcalde guixolenc, Joan Alfons Albó, havia expressat al Departament el seu malestar per l’autorització de la prova, en contrast amb la lentitud amb què avança la protecció dels espais submarins costaners inscrits en la Xarxa Natura 2000. Però divendres, acabada la reunió, donava per bo que, com a mínim, els pescadors que participin en la prova respectin punts com els illots de les Balelles i els Secaïns, al litoral ganxó.
Des de les direccions de Medi Natural i Biodiversitat també es van comprometre a activar la tramitació dels plans de protecció de les zones marines que limiten amb els espais del PEIN de l’Ardenya i la Xarxa Natura 2000, pas necessari perquè el consistori pugui reclamar les dues zones marítimes per al bioconeixement (ZMB) que faran de petites reserves marines. L’altre acord adoptat durant la reunió és el permís que el municipi rep per allargar la via ferrada en zones de nidificació d’aus, amb la condició que el nou tram es tanqui durant el període de reproducció de les espècies, entre el març i el maig.

El més llegit

I després