I després

22.968 EUROS PEL MUSEU D’HISTÒRIA

Compartiu aquesta història

La Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya destinen 480.000 euros a fomentar els projectes culturals als museus de les comarques gironines, publica el Setmanari Àncora. Aquesta aportació és fruit d’un conveni entre la Diputació i la Generalitat que té com a objectiu promoure el patrimoni arquitectònic i museístic gironí i donar suport a la Xarxa Territorial de Museus Locals de Girona. Dels 480.000 euros, 420.000 es destinen directament als museus, i 60.000 són per a projectes de cooperació intermuseístics.
Els ajuts arribaran a 22 museus d’arreu de les vuit comarques gironines, entre ells el de Sant Feliu que rebrà 22.968,596 euros. Com a criteri per a la distribució econòmica s’ha valorat principalment que els museus duguin a terme els tipus d’actuacions següents: Accions destinades a atreure nous públics: activitats d’integració a la comunitat més propera a l’equipament cultural, població nouvinguda, joves, tercera edat, etc. – Accions que tenen com a finalitat acostar el museu a la societat: elaboració de mètodes didàctics i programació d’oferta d’activitats culturals i de lleure. – Accions de documentació, recerca i investigació de nous ítems per mostrar al públic, les quals serveixin perquè el museu s’obri a la ciutadania més propera.
Amb aquests ajuts la Diputació de Girona reforça la seva política de suport als ajuntaments i a la cultura, i consolida la Xarxa Territorial de Museus Locals de Girona. Aquesta xarxa està essent un espai d’intercanvi d’experiències i d’unificació dels esforços pel que fa a la promoció i a la difusió cultural d’aquests equipaments.

El més llegit

I després