I després

LICITEN EL PROJECTE DEL MOLL DEL FORTÍ DE SFG

Compartiu aquesta història

Com ja havíem avançat fa uns mesos, ports de la Generalitat licita el projecte d’urbanització del port de Sant Feliu de Guíxols, que donarà continuïtat al passeig marítim a través del moll del Fortí (El Salvament) per obrir més l’espai portuari als ciutadans, ordenarà la superfície del moll i la zona d’aparcament i valoritzarà els elements patrimonials de la zona. L’actuació que es preveu iniciar a la tardor compta amb un pressupost de licitació de 453.923 euros i un termini d’execució de sis mesos.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, valora el futur projecte del port ganxó: “obrirem més la instal·lació portuària a la ciutadania, reordenarem el moll del Fortí amb nous espais de passeig i potenciarem els elements històrics i paisatgístics de la zona”.

Actuacions al moll del Fortí

El projecte d’urbanització preveu ordenar la zona del moll del Fortí en relació a les activitats portuàries, turístiques i edificacions existents. Donar continuïtat al passeig marítim, eixamplant al màxim la zona de passeig a tota la longitud del moll.

L’actuació proposa l‘ordenació del recorreguts del turó del Fortí com a espai d’interès arqueològic, històric i paisatgístic per integrar millor el museu del Salvament Marítim, per connectar millor el turó al port amb espais terrassats i escales per als visitants, millorant la mobilitat i els accessos. Així mateix, es posaran en valor els Pilons del moll antic com a elements històrics del port.

Aquest projecte també suposa la renovació de tots els serveis, la instal·lació d’enllumenat públic amb tecnologia LED (sistema que permet l’estalvi energètic). La nova pavimentació de la zona en diferents tipus de paviment per diferenciar l’espai. La incorporació de zones enjardinades i la col·locació de mobiliari urbà, per tal que l’espai portuari urbanitzat quedi més ben integrat a la vila

Pla especial

El projecte que està en licitació dona compliment al que estableix el Pla especial del port vigent així com a la modificació puntual de la zona del moll del Fortí, englobant en un projecte la urbanització de l’espai públic i la connexió de les plataformes existents a les zones alta i baixa del turó del Fortí mitjançant espais terrassats i escales.

 

El més llegit

I després