I després

L’IBI i vehicles s’apujarà un 3’4% i no varien Construccions, IAE i plusvàlues a SFG

Compartiu aquesta història

En el Ple Extraordinari de dilluns s’han aprovat les Ordenances Fiscals per l’any 2012 de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols on, després de dos anys de congelació, s’incrementaran en un 3’4% l’Impost de Bens Immobles (IBI) i l’Impost de Circulació de Vehicles. No augmentaran l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), construcció i plusvàlues.

Mentre l’Equip de Govern justificava aquesta puja a la manca de subvencions, retorn de diners a l’Estat, puja d’interessos dels crèdits bancaris, aturada de l’activitat en la construcció i augment de serveis, l’oposició va votar en contra en bloc en considerar, el PP, que les famílies es troben en situació complicada per la crisi i no poden suportar més pressió fiscal.

Esquerra Republicana va fer incidència, per una banda, a que no s’apliquen bonificacions de cap mena i per l’altra que, en la gestió en temps de crisi, és quan es demostra la vàlua dels governs al temps que criticava l’actitud del Govern Central i del de la Generalitat.

Tots per Sant Feliu coincidia amb la resta de grups opositors al temps que demanava una plantada quant al retorn dels diners al Govern Central. També retreia tant a convergents com a socialistes les afinitats de les que haurien fet gal·la per aconseguir representació assegurant que no es veien els resultats. Després del Ple, Carles Motas va dir que a veure, ara, com justifiquen l’augment dels sous dels membres de l’Equip de Govern.

Per la seva banda, l’alcalde, Joan Alfons Albó va destacar que l’IPC català és del 5’2% i que aquesta diferència amb el 3’4% de Sant Feliu, ja suposa un esforç important. També subratllava que ,de cinc tipus d’impostos que hi ha, només se’n augmenten dos i que si anteriors governs haguessin fet bé les previsions, aquestes puges haurien estat menors tot rematant que si es fa cas als criteris de l’oposició s’entendria que s’haurien de suprimir serveis.

En l’apartat d’excepcions destaca que els paradistes del mercat cobert tindran una bonificació del 25% i l’augment a l’Escola Bressol que, per als pares, serà de l’11% i del 17 % a l’Escola de Música per les retallades de l’administració autonòmica.

En les properes hores començarem a rebre els comunicats de les diferents formacions polítiques oferint la seva perspectiva detallada d’aquesta aprovació.

Anteriorment es va celebrar també un Ple Extraordinari on es va efectuar el sorteig informàtic dels representants de les meses electorals a Sant Feliu la diada de les eleccions Generals de l’Estat que se celebraran el 20 de novembre de 2011, als quals se’ls notificarà personalment aquest resultat.

El més llegit

I després