I després

Els Amics del Museu de SFG organitzen una conferència i una visita al Museu del Rat Penat

Compartiu aquesta història

Els Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols han organitzat aquesta setmana una conferència i una visita al Museu del RatPenat, motiu amb el qual es va autoanomenar l’artesà, Josep Almar, per tal d’identificar-se com un artista singular que compta amb un món propi a la zona de Mascanada

Les activitats que se li han organitzat són les següents: Divendres 28 d’Octubre a les 19.30h: Memòries i anècdotes del Rat Penat., conferència a càrrec de Josep Almar, el Rat-Penat penat de Mascanada a la Sala d’Actes Josep Albertí del Museu d’història (Edifici Monestir) on l’entrada serà gratuïta.

Dissabte 29 d’Octubre a les 10.00h: Visita guiada a càrrec de Josep Almar a la Col·lecció El Rat Penat de Mascanada. Punt de sortida: a les 10.00h davant la porta d’entrada al Museu d’Història (Pl. Monestir s/n). En aquest cas l’accés és de pagament: 4 € pels socis del Amics del Museu i 5 € per a la resta.

Informació i inscripcions: Tel. 972821575 / A/e. museuhistoria@guixols.cat. Organitza: Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols., col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Museu d’Història de la Ciutat) i Josep Almar (Col·lecció El Rat Penat de Mascanada). Per més informació: http://ratpenatpetitavall.blospot.com / http://amicsdelmuseudesfg.blogspot.com

El text que trobem en el blog de l’artesà i que convida a la visita del seu museu diu el següent: Us convidem perquè vingueu i així poder gaudir junts d’una bona estona tot i fent una visita al Museu del Rat Penat, entrant d’una manera amena i simpàtica en un racó de Sant Feliu, en un món quasi bé de joguina, que no per això deixa enrere la seriositat i el testimoni d’un passat, el nostre, i que abraça potser més que tot el món mariner, entre d’altres, puig que la Col.lecció també dóna testimoni d’un temps industrial així com el món de la joguina representat per un bon nombre de baldufes, algunes d’elles de mida gegantina. Tanmateix us podem explicar, a la vegada que mostrar el procés de restauració d’un molí de vent ‘aiguader’ i que estem quasibé a punt d’acabar.
La passejada pel taller del Rat Penat tampoc us la podeu perdre, puig que és d’aquí on ha sortit tot i no deixa d’encuriosir a qui ja ha fet la visita.
Són innombrables la gran quantitat de curiositats que us podeu emportar a la vostra memòria; escultures fetes amb la tècnica del trencadís, màquines de vapor a petita escala, ‘la bicicleta galàctica’, els poemes visuals, i el més important i per damunt de tot, el nostre mim, tal vegada potser explicant aquella anècdota, aquells records d’infància i que potser, tal vegada han sigut la guspira perquè tot plegat us ompli l’ànima de tendresa; la sensibilitat que sens voler de vegades deixem enrere.
Aprofiteu aquests dies en què tindrem obert, ja que, per falta de cap ajut aquesta Col·lecció roman tancada la resta de l’any, i si fem aquestes visites puntuals al mes d’agost és degut a què moltes persones ho demanen.
Agrairem la confirmació de les vostres visites, ja que aquestes, més que guiades són viscudes, i degut a que cada cosa vol el seu temps i si ho fem d’aquesta manera, de ben segur que podrem ben gaudir-ne.

 

El més llegit

I després