I després

Sant Feliu acollirà l’arribada de la cursa benèfica “Intermón Oxfam Trailwalker 2012”

Compartiu aquesta història

La segona edició de la “Intermón Oxfam Trailwalker” se celebrarà el cap de setmana del 5 i 6 de maig de 2012 i tindrà la sortida a Olot, passarà per Girona i acabarà a Sant Feliu de Guíxols. El recorregut, que se situa íntegrament a la província de Girona, seguirà la popular ruta coneguda com a Via Verda. Així s’ha explicat a la presentació de l’esdeveniment, que ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Plens de la Diputació de Girona i al qual han participat Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ivan Tibau, secretari general de l’Esport, i Francesc Mateu, director d’Intermón Oxfam a Catalunya i Andorra.

L’Intermón Oxfam Trailwalker és un dels esdeveniments esportius i solidaris més grans del món. El desafiament és doble: recórrer 100 km en 32 hores en equips de 4 persones i aconseguir donatius per a ajudar a millorar les vides de milers de persones que viuen en la pobresa. Per participar al Trailwalker, els equips han d’aconseguir donatius per donar suport als més de 400 projectes que Intermón Oxfam duu a terme en quatre vies principals d’actuació: cooperació al desenvolupament, acció humanitària, incidència política i comerç just. Cada equip es compromet a recaptar com a mínim 1.500 euros.

Un dels projectes en els quals treballa Intermón Oxfam és el Banc d’Aigua a Etiòpia, on les dones i les nenes poden destinar fins a cinc hores al dia a anar a buscar aigua, que a més no sempre està en bones condicions. A través de l’Intermón Oxfam Trailwalker s’anima els participants d’aquest esdeveniment a caminar amb l’objectiu que les dones etíops no hagin de fer-ho, ja que amb 2.500 € es pot construir un pou. Iniciatives com aquesta són ara més imprescindibles que mai als països de la Banya d’Àfrica. Més de 750.000 persones s’enfronten a la mort com a conseqüència de la fam i gairebé 13 milions de persones no tenen suficient per menjar a Somàlia, Etiòpia i Kènia.

 

Éxit de la primera edició

Gràcies a l’esforç de tots els participants, la primera edició de l’Intermón Oxfam Trailwalker va aconseguir més de 473.000 euros de recaptació, que s’han destinat als projectes que l’ONG desenvolupa als països més empobrits. Un total de 143 equips, dels 200 que van iniciar la prova, van aconseguir completar en un màxim de 36 hores els 100 quilòmetres de la popular Ruta dels “3 Monts”, a Barcelona.

L’Intermón Oxfam Trailwalker és l’últim d’una llarga sèrie d’aquests esdeveniments que diversos membres de l’organització internacional Oxfam celebren des de fa anys en diferents països del món. En l’actualitat, el Trailwalker se celebra regularment a Hong Kong, el Canadà, la Gran Bretanya, el Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Irlanda, França i ara a Espanya. Milers de persones de tot el món hi participen cada any.

Les inscripcions per la Intermón Oxfam Trailwalker s’obriran el 27 d’octubre, el mateix dia en què se celebrarà a les instal.lacions del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat (Barcelona) l’acte central de presentació de la present edició als mitjans de comunicació, amb la participació de destacats esportistes que recolzen la iniciativa.

L’Intermón Oxfam Trailwalker 2012 compta amb el suport de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Pirineus Costa Brava, el Consorci Vies Verdes de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Federació Excursionista de Catalunya (FEEC) i els ajuntaments d’Olot, les Preses, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, Anglès, Girona, Quart, Cassà, Llagostera, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols; la col•laboració de State Street, DKV, Holmes Place-Európolis, Vitae, Cuatrecasas; i el suport de Poly Klyn i La Troupe Events Personatges del món de l’esport i la cultura com María Vasco,Gervasi Deferr, Xavier Bonastre, Arcadi Alibés i Asha Miró són ambaixadors oficials de la iniciativa.

Clica aquí per veure el vídeo promocional de la Intermón Oxfam Trailwalker 2012

El més llegit

I després