I després

L’ESTACIÓ NÀUTICA TÉ ÒRGAN DIRECTIU

Compartiu aquesta història

En una reunió a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols dirigida per l’alcalde Joan Alfons Albó, el passat dilluns 28 d’abril a la tarda es van escollir, entre els presents a la sala (essencialment empresaris del món de la nàutica, la restauració, el comerç i les empreses d’oci), les persones que formaran part de la primera Junta rectora de l’Estació Nàutica. La composició, triada entre els presents, és àmplia, plural, abasta molts sectors i manté una representativitat als quatre municipis que formen l’Estació Nàutica, on també s’inclou regidors de diferents àrees.
Tot i que els estatuts provisionals parlaven d’una Junta que podia arribar a fins a 16 membres, l’assemblea tenia la potestat de fer modificacions als mateixos i va ampliar el nombre, amb tota les persones que tenien ganes de participar al projecte. És a dir, tal com va suggerir l’alcalde, “es tracta de no tallar les ales de ningú que vol participar en aquest projecte engrescador ni dir-li que no el primer dia: la il.lusió amb què això anirà bé fa que sigui una bona notícia saber que hi ha moltes persones, molts empresaris, disposats a aportar les seves idees a la posada en marxa del projecte.”
No era l’únic polític present a la sala, ja que hi havia també el regidor de Turisme Juanjo García i l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.
Un cop feta la foto de família dels qui dirigiran l’Estació Nàutica ja es vol començar a treballar sense dilació. Tant és així, que aquest mateix dimecres ja hi ha la primera reunió, dos dies després de la constitució de l’entitat.
El primer que es treballarà serà la comunicació, inicialment amb la col.laboració de les àrees de Premsa dels Ajuntaments participants, els quals suggeriran propostes tècniques en la planificació inicial de la comunicació del nou organisme,sobretot els primers mesos.
Per tal d’obrir-se i presentar-se en societat, el primer que farà l’Estació Nàutica és una gran festa popular, oberta i familiar, que servirà com a carta de presentació de tota l’oferta lúdica que es pot fer en un cap de setmana (23, 24 i 25 de maig). Es tracta de la “Festa del MAR”, vinculada a la marca Guíxols Mar, que servirà per exhibir embarcacions, realitzar excursions a vela, kayak, immersió, batejos de mar i totes les activitats possibles d’aquest àmbit en forma de tastet.
Una Estació Nàutica és un espai turístic i recreatiu que permet practicar el turisme nàutic, com a forma de vacances actives en contacte amb l’aigua i amb la possibilitat de realitzar tota mena d’Activitats Nàutiques durant el temps de lleure, tot complementant-ho amb diferents modalitats d’allotjament, i amb l’opció de gaudir de la natura i l’oferta turística i recreativa de l’entorn -primera línia de mar i rerepaís-. En el cas de l’esmentada, hi ha l’acció de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Llagostera i Tossa de Mar.
L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, junt amb els altres tres municipis i el seu empresariat, considera que el turisme i la promoció econòmica amb propostes com les Estacions Nàutiques, han d’esdevenir un motor capaç d’accelerar el ritme de la recuperació i progrés econòmic de la ciutat. Les Estacions Nàutiques posen en valor el mar, les activitats nàutiques, el patrimoni de l’entorn, la família, el medi ambient, l’oci, el lleure i la unió empresarial, i també l’administració pública.

FALDILLA ESTACIO

 

El més llegit

I després