Aquesta setmana s’ha donat permís per tornar a la feina a les empreses de construcció, després de l’aixecament parcial del confinament decretat els darrers dies. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, explica com està la situació a la ciutat.

Les obres que tenen concedida la llicència municipal, “poden prosseguir, tenint en compte allò que marquen les precaucions normals per la situació en què estem”, explica Saballs. “Els operaris han d’anar protegits amb mascareta i guants, i es poden fer obres en edificis de nova construcció, en locals comercials sense activitat, també en segones residències i en emergències”, comenta.

Cal destacar que les obres, en el cas de primeres residències on hi hagi gent vivint, si són molt necessàries o estaven a mig executar i cal acabar-les “la normativa deixa molt clar que s’ha de sectoritzar el lloc de treball”, és a dir, separar molt bé l’espai de treball del d’on es troben els residents.

Cal que no hi hagi cap mena de contacte entre persones, utensilis i mobiliari, ni entre les persones que estan portant a terme aquestes obres i els residents d’aquell habitatge. Aquestes feines es refereixen tant a diverses tasques de construcció, com també a fusteria d’alumini i el que s’entendria com a reformes d’un habitatge.