I després

El Cicle Gaudí no s’atura i presenta una iniciativa per continuar fomentant el cinema català des de casa

L'estat d'alarma per contenir la pandèmia de la COVID-19 ha paralitzat el món de la cultura, i amb especial èmfase a l'àmbit cinematogràfic. De retruc, el Cicle Gaudí, present a Sant Feliu, n'ha sortit també perjudicat, però ha trobat la manera de seguir amb la seva oferta fílmica de cinema en català.

Compartiu aquesta història

El Cicle Gaudí és la iniciativa que des de fa temps impulsa l’Acadèmia del Cinema Català i mitjançant la qual fa arribar filmografia de producció catalana a més de 50 sales d’arreu del territori. Una de les poblacions que hi està involucrada és Sant Feliu de Guíxols; sense anar més lluny, a la ciutat guixolenca s’hi van projectar l’any passat un total de 9 pel·lícules dins d’aquesta proposta.

L’estat d’alarma per contenir la pandèmia de la COVID-19 ha paralitzat el món de la cultura, i amb especial èmfase a l’àmbit cinematogràfic, que ha vist com han hagut de tancar un per un tots els cinemes i sales de Catalunya. De retruc, el Cicle Gaudí n’ha sortit també perjudicat, però ha trobat la manera de seguir amb la seva oferta fílmica: Cicle Gaudí online. La proposta, que compta amb la col·laboració de FilminCAT i l’Institut Català de les Empreses Culturals, tot just s’engega aquest cap de setmana amb la pel·lícula La hija de un ladrón, de la cineasta barcelonina Belén Funes.

La iniciativa consisteix a llogar la pel·lícula en qüestió a la plataforma FilminCAT per a veure-la en streaming. El llargmetratge, guanyador de tres premis Gaudí i dos Goya, ja es va poder veure el mes de febrer al si del Cicle Gaudí de Cinema arreu de Catalunya, també a Sant Feliu. En tot cas, la proposta d’ara no només convida a veure la pel·lícula: també ha organitzat un directe d’Instagram amb Belén Funes, la directora, i Greta Fernández, l’actriu protagonista. El live es farà el dimarts de la setmana que ve, dia 21 d’abril de 2020, a les 19:00h del vespre, i es podrà seguir al perfil d’Instagram de l’Acadèmia de Cinema Català, @academiacinecat.

El Cicle Gaudí convida tothom a llogar el film els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril a través de Filmin. No cal ser subscriptor d’aquesta plataforma; és més, si llogueu la pel·lícula en qüestió dins del termini proposat, tindreu l’obsequi d’un mes gratuït de subscripció a FilminCAT, l’únic videoclub online amb un catàleg complet de llargmetratges i serials de parla catalana. El preu del lloguer de La hija de un ladrón és de tan sols 3’95€.

A més a més, els promotors del projecte proposen fer difusió del Cicle Gaudí online a través de les xarxes socials mitjançant les etiquetes #Gaudialsofa i #cinemacataladesdecasa.

 

El més llegit

I després