El Cicle Gaudí és la iniciativa que des de fa temps impulsa l’Acadèmia del Cinema Català i mitjançant la qual fa arribar filmografia de producció catalana a més de 50 sales d’arreu del territori. Una de les poblacions que hi està involucrada és Sant Feliu de Guíxols; sense anar més lluny, a la ciutat guixolenca s’hi van projectar l’any passat un total de 9 pel·lícules dins d’aquesta proposta.

L’estat d’alarma per contenir la pandèmia de la COVID-19 ha paralitzat el món de la cultura, i amb especial èmfase a l’àmbit cinematogràfic, que ha vist com han hagut de tancar un per un tots els cinemes i sales de Catalunya. De retruc, el Cicle Gaudí n’ha sortit també perjudicat, però ha trobat la manera de seguir amb la seva oferta fílmica: Cicle Gaudí online. La proposta, que compta amb la col·laboració de FilminCAT i l’Institut Català de les Empreses Culturals, tot just s’engega aquest cap de setmana amb la pel·lícula La hija de un ladrón, de la cineasta barcelonina Belén Funes.

La iniciativa consisteix a llogar la pel·lícula en qüestió a la plataforma FilminCAT per a veure-la en streaming. El llargmetratge, guanyador de tres premis Gaudí i dos Goyaja es va poder veure el mes de febrer al si del Cicle Gaudí de Cinema arreu de Catalunya, també a Sant Feliu. En tot cas, la proposta d’ara no només convida a veure la pel·lícula: també ha organitzat un directe d’Instagram amb Belén Funes, la directora, i Greta Fernández, l’actriu protagonista. El live es farà el dimarts de la setmana que ve, dia 21 d’abril de 2020, a les 19:00h del vespre, i es podrà seguir al perfil d’Instagram de l’Acadèmia de Cinema Català, @academiacinecat.

El Cicle Gaudí convida tothom a llogar el film els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril a través de FilminNo cal ser subscriptor d’aquesta plataforma; és més, si llogueu la pel·lícula en qüestió dins del termini proposat, tindreu l’obsequi d’un mes gratuït de subscripció a FilminCAT, l’únic videoclub online amb un catàleg complet de llargmetratges i serials de parla catalana. El preu del lloguer de La hija de un ladrón és de tan sols 3’95€.

A més a més, els promotors del projecte proposen fer difusió del Cicle Gaudí online a través de les xarxes socials mitjançant les etiquetes #Gaudialsofa i #cinemacataladesdecasa.