Ja es troben a la venda les entrades anticipades pels espectacles de Teatre i Música Professional Guíxols Escena 2017 de Sant Feliu de Guíxols que s’encetarà el 18 de març a les 21:00 h. al Teatre-Auditori Narcís Masferrer amb l’obra Lehman Trilogy, una producció de la Villaroel/Grec 2016 que compta amb el següent repartiment: Rubèn de Eguía, Òscar Muñoz Muñoz, Santi Ricart, Jordi Rico, Jacob Torres i David Vert.

L’any 2008, el món sencer era sacsejat violentament per la caiguda d’un banc d’inversions nord-americà que s’acabava de declarar insolvent. Era Lehman Brothers, una entitat financera que desfermava així una crisi les conseqüències de la qual encara es deixen sentir avui. Qui hi havia rere aquella entitat i quina era la seva història? La resposta la té un espectacle que explica les vivències d’una família jueva que va arribar des d’Alemanya al Nova York de mitjan segle XIX. Amb ironia, documentació i convidant-nos a la reflexió, el text ens permetrà seguir les diverses generacions de la família Lehman fins al moment de la caiguda del seu banc d’inversions, al principi del segle XXI.

Jordi Bordes escriu a recomana.cat una crònica de l’obra on, en el primer tram, comenta que “Roberto Romei és un director que li agrada parlar de l’actualitat. Pujar a escena històries que siguin un mirall del avui. Efectivament, és tota una lliçó d’economia i una pedagògica mirada a la perversitat del capitalisme, que va néixer com l’oportunitat a què els que no tenien recursos poguessin finançar els seus projectes tangibles, a ser una màquina calculadora en què ja no se sap què es ven, què es compra i perquè, tot de cop, pot caure tot un imperi per un mal dia de desconfiança amb les empreses mundials”.

Les entrades anticipades i numerades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme, als webs: www.guíxols.cat i www.codetickets.com i també des d’una hora abans de la funció a la taquilla del Teatre-Auditori.

*Petit video amb el director Roberto Romei: https://www.youtube.com/watch?v=t6kBGedwfUY