Les obres per enllestir el circuit transitable de les torres del Corn i del Fum continuen a bon ritme amb el propòsit de fer accessibles tots aquests i altres espais que també connectaran amb el Palau de l’Abat o amb la Cambra de l’Abat, situada a la torre del Fum, arribant fins al mausoleu romà que hi ha al peu de la torre del Fum que es remunta a l’inici d’aquesta magnífica edificació del Monestir. Serà un circuit  que permetrà passejar per l’altra banda dels murs i viatjar en el temps.

Al cim de la torre del Fum hi havia el campanar de la parròquia que s’ha traslladat a la del Corn per tal d’habilitar l’espai de la primera on els visitants gaudiran d’un mirador amb unes panoràmiques privilegiades tant de la Ciutat com del mateix entorn monumental.

Aquest trasllat d’una torre a l’altra s’ha realitzat aquest dilluns recuperant la funció acústica de la del Corn o s’emetien sons d’alerta, davant la presència de pirates i saquejadors, mentre que a la del Fum s’hi feien senyals visuals amb una foguera per tal de cridar a la població per refugiar-se.

La previsió és que les obres d’adequació de les torres i la resta d’espais acabin a finals de novembre i, serà a partir d’aquestes dates, quan el conjunt arquitectònic del Monestir comptarà amb aquest nou espai que amplia el recorregut per un dels principals atractius culturals de Sant Feliu i comarca.

Tot plegat a l’espera de l’inici de les obres d’adequació de la quarta plata que ja vàrem avançar fa uns dies per tal d’enquibir-hi l’exposició del Metge Rural i la del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i d’habilitar dos auditoris per tal de poder-hi celebrar congressos mèdics i altres esdeveniments.

Antic emplaçament del campanar a la torre del Fum