I després

Sant Feliu dins dels circuit d’havaneres a benefici del Casal Català de l’Havana

Compartiu aquesta història

El recentment desaparegut investigador i compositor d’havaneres, el palafrugellenc Càstor Pérez, tenia la idea de recollir fons mitjançant cantades d’havaneres, per tal de destinar-los al Casal Català de l’Havana que s’encarregarà de donar suport humanitari i cultural a l’illa.

Un d’aquests concerts està programat celebrar-lo al Teatre-Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols el 12 de novembre formant part de les diverses poblacions que acolliran aquestes cantades amb la participació desinteressada dels artistes i amb cartells diferents a cada escenari.

Ja el 2010 se’n feien tres (Mataró, Terrassa i Palafrugell) i, enguany, s’han celebrat cantades a Ripollet i Palamós a la que, a més de la de Sant Feliu, s’hi afegeix la de Terrassa, el 29 d’octubre ara sota la coordinació del bloguero d’havaneres, Toni Foixench en substitució del malaurat Càstor Pérez.

El nucli de tot plegat es remunta a l’any 1996, quan M. Àngels Teruel i el seu marit, Andreu Navarro, veïns de Ripollet, viatjaven a Cuba. A través del Casal català de l’Havana connectaven amb el religiós Josep Liñán, que hi impartia classes de català. Liñán, un sacerdot escolapi jubilat, feia tasques de suport a Guanabacoa, indret on hi va viure 11 anys.

A la tornada, el matrimoni va fundar l’ONG Fòrum solidari. Inicialment es van centrar en reactivar l’organització d’activitats de cultura catalana (tallers de puntaires, castellers o gastronomia, entre altres). Actualment, la Generalitat subvenciona part d’aquestes tasques i això els permet centrar-se més en la tasca humanitària que dóna suport a 55 nens i nenes amb discapacitat mitjançant utillatge, alimentació i medicaments a través d’ajuts de padrins de l’entitat, aportacions i activitats com les Havaneres solidàries.

Precisament fa dues setmanes, al Teatre Mundial de La Bisbal, s’hi va celebrar el sisè concert d’ Havaneres solidàries de l’ONG Fòrum solidari amb l’actuació dels grups: Bergantí (Malgrat de Mar), l’Espingari (Montcada i Reixac) i Peix fregit (Calella de Palafrugell) la recaptació del qual es destinarà a la Sociedad de Beneficencia de Naturales de Cataluña en la Habana.

 

El més llegit

I després