I després

L’enfrontament entre TSF i el Govern continua pujant de to

Compartiu aquesta història

Després de la sentència de la jutgessa en referència al cas del cobrament dels sous del vicealcalde de Sant Feliu, Pere Albó, en la qual resol que ha de retornar a l’Ajuntament 15.360 €, Tots per Sant Feliu (TSF) va entrar una proposta per via d’urgència, en el darrer Ple Municipal Ordinari, amb el propòsit de sortir del plenari amb el compromís d’una data de la devolució d’aquest import.

Des de l’equip de govern no es va atendre a la intenció dels independents argumentant, com també han fet a través d’una nota, que en fan una interpretació en la qual exposen, entre altres qüestions, que l’Ajuntament acata la sentència. No només això sinó que a més ja va procedir, amb anterioritat a la vista, a reconèixer aquests defectes formals i subsanar-los. Ara s’estudia quina és la manera de poder evitar que aquest error de procediment pugui afectar aquells pagaments efectuats a càrrecs electes les darreres legislatures i que seguint les argumentacions de la Sentència algú podria arribar a posar en qüestió per la seva formalitat.

Com ja varen manifestar en el Ple, a TSF per Sant Feliu, aquest raonament li sembla una excusa de mals pagador per saltar-se la sentencia i no tornar els diners i, en l’encreuament de notes, Carles Motas demana que deixin de marejar la perdiu i que tornin els diners dels ciutadans cobrats il·legalment ja que la sentència és prou clara.

TSF insisteix que el pacte de govern està basat en interessos econòmics del PSC i polítics de CiU vots a canvi de diners i el Govern replica que, tot plegat, es redueix a una rebequeria dels independents pel fet que el PSC no volgués pactar amb ells al temps que denuncien l’estil ofensiu utilitzat per la formació TSF. Aquest grup, malgrat que va oferir totes les vies possibles a d’altres partits per fer diferents tipus de coalicions i pactes, no va poder arribar a bon port amb el seu desig de formar govern, bàsicament per una raó de confiança i de manera de fer.

Però els retrets i les accions sembla ser que no s’aturen aquí i, TSF, aprofita que el Govern ha reculat en el temps, remuntant-se a anteriors legislatures, per justificar que Pere Albó no torni els diners i per treure a la llum situacions passades, quan es refereix a certes èpoques d’impunitats i proposem que s’investigui si hi va haver algun alcalde que va cobrar durant 5 anys de l’administració sense anar a treballar, tot adjuntant l’enllaç http://elpais.com/diario/2004/03/10/catalunya/1078884451_850215.html i posant en circulació un hashtag de Twitter amb l’enunciat #tornalapastaja

Per la seva banda, l’Equip de Govern conclou la seva nota assegurant que, malgrat l’estratègia de TSF, estan dedicant tota la seva atenció i esforç a resoldre els problemes de la Ciutat, els quals res no tenen a veure amb les seves pretensions. Així mateix el compromís amb els ciutadans que és allò recollit en els corresponents programes electorals, segueix essent el que marca les decisions de l’Ajuntament.

Lluny d’acostar posicions, en el darrer Ple, ambdues parts, tot i que amb un to moderat, varen mantenir un debat contundent en les seves acusacions i retrets on, fins i tot, es va fer referència a la política de clavaguera per part del PSC envers TSF. Un llarg debat on la resta de partits presents (ERC i IC-V EUiA) varen declarar que el pecat de Pere Albó va ser la vanitat de voler ostentar un càrrec tant poc usual com una vicealcaldia però que, a partir d’aquí, respectaven la legitimitat en l’organització interna del Govern al temps que reconeixien que s’havia produït un defecte de forma que donaven per resolt amb la rectificació aprovada el mes de juny.

El més llegit

I després