I després

L’Associació Filatèlica afegeix un material de gran interès a l’exposició sobre la I Guerra Mundial

Compartiu aquesta història

L’exposició al Museu d’Història sobre la Primera Guerra Mundial compta amb un complement de gran interès: una selecció de la col.lecció personal del Sr. Antoni Simona a base de cartes manuscrites, sobres, insígnies, postals i fotografies de soldats de la Primera Guerra Mundial.
Es tracta d’un conjunt de documents que fan referència a la institució de voluntaris americans conductors d’ambulàncies, la qual des de 1915- Estats Units no entraria a la guerra fins al 1917- comptà amb molts joves, molts d’ells universitaris i alguns encara sense haver complert la majoria d’edat. Alguns d’aquests conductors d’ambulàncies es convertiren en escriptors destacats, com són els casos per exemple d’Ernest Hemingway o John Dos Passos.
Molts d’ells però han romàs en l’anonimat. Tot i això, a la mostra de documentació es relaciona la trajectòria d’alguns d’aquests joves que signen les cartes i que van donar la seva vida per les seves fermes conviccions humanitàries. També un apartat es destina al paper de les dones, tant les voluntàries conductores d’ambulàncies com les que van treballar des de la Creu Roja o entitats com l’YMCA.
L’exposició ha estat instal.lada pel mateix Antoni Simona junt amb Josep Viñals, i complementen les imatges de la mostra “La Gran Guerra en imatges”, que es podrà veure fins al 27 de febrer a la planta 2 del Museu d’Història, al Monestir.

El més llegit

I després