I després

Platja d’Aro recula en un punt del planejament

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt, el govern de Castell-Platja d’Aro no executarà el pla de millora urbana (PMU) previst a la zona de l’Ajuntament, en vista del neguit mostrat pels veïns. El regidor d’Urbanisme, Antonio Cano, va dir ahir que el ple de divendres discutirà la decisió d’eliminar el PMU del nou pla general, en què es preveia la requalificació d’un sector d’habitatges com a equipaments, per a una futura ampliació de l’Ajuntament. Cano va dir que si es vol comprar l’edifici del cantó ja se’n parlarà més endavant i va deixar clar que “no s’imposarà el PMU si no agrada”.
Des de l’oposició, tant CiU com ERC consideren la mesura “electoralista”, ja que el govern fa el canvi abans que s’aprovi. L’oposició havia demanat una pròrroga de les al·legacions i han concedit deu dies. Des d’ERC creuen que així no es publicita prou i que calia un ple extraordinari.
Joan Giraut (CiU) entén que el pas enrere ha estat fruit de la pressió ciutadana. Giraut explica que CiU ha presentat un total de 49 al·legacions al nou planejament i es queixa que va tenir la normativa definitiva només tres dies abans del ple en què es va votar l’aprovació inicial, en què CiU es va abstenir “com a mesura de prudència” abans de tenir les valoracions de la gent, exposada en les jornades de debat de la setmana passada.La rectificació implica que se suprimeix el requisit de parcel·la mínima al voltant de l’Ajuntament de 800 metres, com establia el nou planejament, quan totes les cases fan de 100 o 200 metres. Ara es podrà edificar un total de 36 metres cap endins de la parcel·la i 20 a les plantes, segons explicava ahir el regidor d’Urbanisme. Si es deixava el pla general com estava, aquestes parcel·les eren il·legals, perquè no n’hi havia cap que arribés als 800 metres.Des de CiU, Joan Giraut trobava més errors en el pla general, com ara que l’ús del sector de l’hotel La Gavina és residencial, o altres errades en els límits dels àmbits de les urbanitzacions. Pel que fa a errors sobre plànol, Giraut destacava el problema que suposaria si s’aprova el pla i els veïns només han vist el plànol, sense la normativa, tenint en compte que hi ha incongruències entre els dos. En aquest sentit, considerava que els ciutadans estan desinformats, “a conseqüència de les presses i la precipitació,” i recordava que s’acosten les eleccions.

El més llegit

I després