I després

L’AMPA de l’Escola Bressol Oreneta i la puja de les taxes

Compartiu aquesta història

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Escola Bressol Pública Oreneta han enviat una carta oberta als mitjans en la qual es mostren contraris a la puja de taxes aprovada pel consistori (+6’9%), justificada, des de l’equip de govern, per la baixada considerable de les subvencions de la Generalitat des de fa tres anys, passant de 1.800 € a 1.300 €/any per alumne i que pel 2013 encara està per determinar.
El govern declarava en el Ple en què es varen presentar les taxes del 2013, que aquest és un problema generalitzat i que s’estava arribant al límit en l’aportació anual que el consistori pot suportar per aquest concepte.
Per la seva banda, l’AMPA, diu que no es valen aquestes excuses ni que es plantegi que les puges futures les hagin d’assumir els pares al temps que consideren que és un servei públic prioritari que la mainada necessita i que ha d’acomplir una funció que no s’ha de limitar a ser un “guarda-nens”.
També posen en entredit la gestió política i les aportacions a altres serveis i personal per fer “no sabem què” o bé es pregunten si era necessària la construcció de la segona escola bressol.
Diuen ser conscients que la decisió està presa però que això no vol dir que no tinguin dret a mostrar-se contraris a la decisió i a les puges que puguin venir en el futur i clouen la nota afirmant que manifesten el seu total desacord, que no claudicaran i que continuaran lluitant i treballant pels seus fills i filles.
Des de l’equip de govern s’havien aportat xifres i fet afirmacions en la línia que, l’alt percentatge que ja aporta el conjunt dels ciutadans, fins i tot els que no tenen fills, ja és molt alt atès que cada alumne té un cost anual superior als 6.000 €, a la qual cosa l’AMPA contesta que, “per exemple i que no s’ofengui ningú, molta gent no té mascotes i malgrat això l’Ajuntament dóna uns diners per la celebració de Sant Antoni Abad o a Progat” o que “alguns dels nostres fills no faran esport i també es dóna uns diners a entitats esportives”.

Feu doble clic sobre l’arxiu per ampliar la nota sencera de l’AMPA

AMPA

El més llegit

I després