Extensa resposta de l’equip de govern de Sant Feliu a la carta oberta, que publicàvem ahir, en què es queixaven de les puja de les taxes i de les polítiques i criteris emprats en la distribució de les aportacions des del consistori.
El govern, contrariat per les afirmacions que s’hi feien, ha contestat amb una àmplia bateria d’apartats en els quals comença fent una comparativa entre les dues escoles bressol públiques en què la nova (amb gestió externa) ratlla el centenar de nens i l’Oreneta (gestió directa) amb poc més d’una cinquantena.
Com ja avançàvem ahir la subvenció per alumne de la Generalitat ha passat en tres anys de 1.800€ als 875 € previstos pel 2013. L’equip de govern apunta que l’aportació que hi destina és de 232.471 €, que representa un 60,39% i remata amb una acta del consell escolar del 2006 en què es demanaven puges progressives fins arribar a assumir el 33% entre les parts (Generalitat, Ajuntament i pares) i que, des d’aquest.col·lectiu, s’aconsellava, en el 2006, un nou centre de 84 places. El govern declara que, conjuntament amb els geriàtrics, és l’únic servei al qual s’hi destinen recursos per sobre de l’IPC i afegia l’alcalde, en directe a la nostra emissora, que el que suposa la puja actual és de 10 euros mensuals.
En la nota es surt en defensa de la resta d’entitats a les quals s’esmentava, i a la resta, a les quals es donen ajuts incidint en el fet que són entitats sense ànim de lucre que aporten a la ciutat molt més del que reben.
Quant a les referències que feia l’AMPA sobre cert “personal”, en la resposta diuen entendre que es refereixen a urbanisme i a turisme, considerant que s’ha apostat per la dinamització econòmica entenent que són àrees bàsiques al temps que la feina que estan fent és tangible i necessària.
Conclouen la nota assegurant que “tots els serveis públics de la ciutat són deficitaris si els mirem des d’un punt de vista economicista”.
Podeu llegir la nota completa clicant dos cops en els arxius adjunts.

EB1

EB2