I després

L’Ajuntament treballa en diferents accions per promocionar la prevenció i reutilització de residus

Compartiu aquesta història

L’Àrea de residus i neteja urbana de Sant Feliu està treballant en diferents accions per promocionar la prevenció i la reutilització de residus.

En aquest sentit, el consistori treballa en la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils i un web on publicar productes que ja no es necessiten per tal que, qui ho vulgui, pugui recollir-los gratuïtament i donar-li un nou ús. Aquesta app permetrà donar una solució als residus voluminosos, com mobles o sofàs, com també d’altres de més petits.

Aquest projecte, amb el nom de “Reutilitza’m amb ReutilitzAPP”, ha aconseguit una subvenció de l’Agència Catalana de Residus. De fet, el projecte ganxó ha estat el quart més ben valorat de tot Catalunya obtenint 30.600€, el màxim demanat des del consistori.

Tili Ribera és la regidora de neteja, recollida i tractament de residus de Sant Feliu.

 

A banda de l’aplicació, la regidoria també treballa en altres accions properes per ajudar a reduïr la generació i ajudar a la reutilització de residus. Entre aquestes destaquen la redacció d’un Pla Local de Prevenció de Residus o el treball previst amb els escolars de la ciutat amb el repartiment d’embolcalls sostenibles i reutilitzables per als entrepans.

 

Sant Feliu genera anualment entorn de les 14.500 tones de residus i, a banda de fomentar la correcte separació per al seu reciclatge, el consistori també vol promocionar la reutilització per allargar la vida dels elements i reduir la generació de residus.

 

El més llegit

I després