Aquest dimecres 29 d’abril, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha començat a preparar les 50.000 mascaretes que ha adquirit i que en els pròxims dies repartirà, gratuïtament i a domicili, entre la ciutadania. Les feines s’estan fent al Pavelló Municipal de La Corxera amb un equip de 18 persones amb totes les mesures de seguretat sanitària.

En total se’n rebran dues per persona, atenent les dades del padró municipal d’habitants, i seran distribuïdes per unitats familiars. Les mascaretes són quirúrgiques, homologades per la Unió Europea i d’alta qualitat.

L’Alcalde ha visitat les instal.lacions on s’estan ensobrant les mascaretes.

 

L’Alcalde, Carles Motas, ha explicat que “s’ha iniciat una cadena d’ensobratge de les mascaretes, que aniran dins de sobres identificats per unitat familiar. Per exemple, si son 4 empadronats, doncs en un sobre se’n rebran 8”. Es repartiran vora 9.000 sobres a la ciutat.
Motas ha volgut recordar que a Sant Feliu hi ha prop de 22.000 empadronats i que encara “hi haurà un marge ampli de mascaretes”.

“Nosaltres ja ens vam moure fa molt de temps, però no vam anunciar-ho abans perquè sabeu que hi havia aquesta batalla mundial a l’hora d’aconseguir mascaretes”. El proveïdor va poder introduir la comanda del consistori en una comanda més amplia que venia cap a Europa “i al poder-se portar aquest avió fins aquí en bones condicions, es va poder desviar aquesta partida cap a Sant Feliu”, ha explicat l’Alcalde. “Ens han assegurat que a partir d’ara, la producció és més regular i no hi haurà tants problemes de subministrament”.

Aquest és el model de mascareta que es repartirà entre la ciutadania.

 

L’Alcalde recorda que, en cap cas, les mascaretes s’hauran d’anar a recollir enlloc, que sempre seran enviades a casa, ja que “no volem que la gent es mogui del seu domicili”. També recomana “molt enèrgicament” als guixolencs i guixolenques que les utilitzin sobretot quan s’entri en espais tancats, “per això l’Ajuntament ha fet aquest esforç”, ha conclòs.