I després

El XV Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, donat per acabat

L’Àrea de Cultura de l'Ajuntament guixolenc i l’Agrupació Teatral Benet Escriba donen per tancat la XV edició del Concurs de Teatre Amateur. L’organització ha pres la decisió davant de l’actual situació d’emergència sanitària. Tot i això, asseguren que ja estan treballant per a la propera edició del certamen.

Compartiu aquesta història

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament guixolenc i l’Agrupació Teatral Benet Escriba donen per finalitzat el XV Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols. L’organització ha pres la decisió davant de l’actual situació d’emergència sanitària. Tot i això, asseguren que ja estan treballant per a la propera edició del certamen.

Fins a dia d’avui, els promotors del concurs han estat a l’espera de l’evolució de la situació sanitària, però vistes les circumstàncies han optat per posar punt i final a l’edició d’enguany. De les deu obres programades per aquest quinzè certamen se n’han pogut representar vuit. Com que la competició arriba a la seva fi, doncs, els premis i guardons es disputaran entre les vuit funcions que sí que s’han pogut portar a l’escenari del Teatre Auditori Narcís Masferrer. Tanmateix, l’Agrupació Teatral Benet Escriba ha anunciat, a través d’un comunicat oficial, que les dues companyies que no han tingut l’oportunitat d’actuar en aquesta edició queden automàticament seleccionats per a la setzena edició del concurs. Parlem de les companyies de teatre amateur La Inestable Ceretana, de Puigcerdà, i Els Carlins, de Manresa.

“El proper 15 de maig coneixerem el veredicte dels guanyadors de l’actual concurs”, ha avançat Núria Cucharero, regidora d’Esdeveniments de Ciutat del consistori ganxó. La idea dels promotors és que, un cop sabuts els resultats, es pugui celebrar un petit acte de lliurament de premis el mes de juny, amb uns pocs representants de les entitats guardonades. Encara no se n’ha concretat cap dia, a l’expectativa de com evolucionin les circumstàncies.

La mateixa Cucharero ha comentat que “si tot va com ha d’anar, la propera edició del concurs, en què ja s’està treballant, hauria de començar a partir del mes d’octubre d’aquest mateix 2020“. Els impulsors del projecte són conscients, però, de la possibilitat que la celebració d’aquesta XVI edició continuï condicionada pel context sanitari.

Malgrat això, l’Agrupació Teatral Benet Escriba ja ha publicat a la seva web les bases de la propera edició del certamen. Les companyies dramatúrgiques amateurs s’hi poden apuntar des d’ara i fins el 31 de juliol d’aquest 2020, que és quan finalitza el termini d’inscripció.

El més llegit

I després