I després

L’AJUNTAMENT INFORMA D’INCIDÈNCIES AL CLUB DE MAR

Compartiu aquesta història

El govern de Sant Feliu ha tramès a Costes de la Generalitat un seguit d’incidències registrades aquesta temporada d’estiu amb visitants que havien accedit a la zona maritimoterrestre del Club de Mar, segons informa El Punt Avui.
Aquesta concessió es va atorgar fa quatre dècades a la comunitat de propietaris, però teòricament és una zona franca per al pas i bany de persones alienes a la comunitat de propietaris de l’edifici.

L’objectiu, segons avança el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, és assumir el control municipal de l’espai, de manera que els veïns en puguin continuar fent ús però, alhora, amb un control públic que miri de minimitzar els conflictes amb la resta de veïns i visitants.

La del Club de Mar és una de les concessions guixolenques en tràmit de negociació, ja que el límit de 30 anys des de la vigència de la llei estatal de Costes del 1988 els posava data de caducitat a final de juliol. En el cas de la concessió esmentada, ara mateix està en procés de revisió, pendent de decidir a qui s’adjudica.
En l’hemeroteca es pot seguir un llarg serial d’estires-i-arronses entre la comunitat i la ciutadania fins que el 2013 es va acabar d’enderrocar la paret que barrava el pas a la zona de bany. Un any després, la comunitat de l’edifici reclamava al consistori que netegés l’espai d’envasos i preservatius que apareixien abandonats durant les nits.
D’aquesta manera, diu Saballs, quedarien més clares les competències.

Pel que fa a les queixes d’aquest estiu, alguns visitants han informat de conflictes amb el vigilant, que els foragitava de mala manera. Hi ha el cas d’una parella de setze anys i el d’una denunciant amb nens que va declarar a la policia que havien acabat acorralats amb gandules arran de la zona formigonada. El vigilant va declarar que els dos joves havien trencat gandules i l’havien filmat, mentre que en l’altre cas no consta cap declaració. Fa pocs dies, però, el vigilant admetia que mira d’evitar que la gent s’enfili a les roques per saltar. La policia va constatar al juliol que un dels dies de conflicte un contenidor barrava el pas pel passallís d’accés.

El més llegit

I després