NETEJA  DEL FONS MARÍ I CAMÍ DE RONDA DE SANT POL
S’ha organitzat aquesta neteja del fons marí amb caiac i a peu pel camí de ronda, sota el nom de “Neteja del nostre trosset de mar”.  Tindrà lloc el dissabte 15 de setembre de 17.30h. a 19.30h. a la platja de Sant Pol. Els organitzadors ens envien aquest comunicat:
“Després d’un magnific estiu ple de bons records és moment de retornar el favor al nostre mediterrani i sortir a recollir plàstics que em deixat oblidats. És una excelent oportunitat de tancar un estiu fent una bona acció, educant a petits i grans alhora que seguim gaudint del nostre mar, perquè recollir brossa també es divertit. Anima’t. Farem una neteja per mar on l’escola de vela cedeix gratuïtament els seus caiacs, i una neteja a peu pel camí de ronda amb l’equip de verd Mar”.
Organitza Flower Soup, organització sense ànim de lucre de caràcter mediambiental que basa la seva acció en la creació de santuaris d’abelles i reforestacions, l’Escola de Vela i kayak Sant Pol i Verd Mar Esports i Recreació.

DETENEN UN HOME PER TOCAMENTS A UN MENOR A PALAMÓS
Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest diumenge un home de 44 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d’un abús sexual a un menor d’edat. Els fets, segons va concretar la policia catalana, haurien passat a les dutxes de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, ubicada a Sant Antoni de Calonge.
Estava previst que l’arrestat passés ahir a disposició del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols.
Segons informa el DDG, el tocament s’hauria produït quan l’home i el menor es van quedar sols en el vestidor del complex, poc abans de la una del migdia.
Segons fonts policials, l’home, que era a les instal·lacions amb una filla, hauria ofert al menor ensabonar-lo, cosa que, suposadament, va acabar fent. Aleshores, el nen hauria relatat al seu pare que l’home li havia tocat el cul. Fins a la piscina s’hi van desplaçar efectius dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Calonge i del Sistema d’Emergències Mèdiques.
Més informació a DDG.

L’ABANS I EL DESPRÉS DE LES CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA A PD’A
Platja d’Aro és un dels municipis pioners en la incorporació de la videovigilància. Des de l’any 2014 té càmeres a la via pública, tant d’ambient com de lectura de matrícules. Quatre anys després, l’inspector i cap de la Policial Local, David Puertas fa balanç i destaca que la tasca dels agents, junt amb la tecnologia, ha permès una reducció dels delictes.

En època estival aquest municipi és quan té més activitat i, naturalment, els delinqüents també s’hi desplacen. Els delictes i faltes han caigut, passant dels 907 de l’any 2013 –de juliol i a mitjans de setembre– fins als 467, a tancament d’aquest agost. Això representa una baixada del 48%. Els robatoris amb violència i intimidació han caigut, de 85 a 20. La falta lleu de furt ha viscut una forta davallada, de 346 fets coneguts el 2013 als 111 d’aquest any. I els robatoris a l’interior de vehicle també han baixat, de 85 a 20 casos. Més informació a DDG.