I després

L’Ajuntament estudia premiar l’ús de la deixalleria municipal

Compartiu aquesta història

El consistori guixolenc està estudiant com potenciar l’ús de la deixalleria municipal i evitar així la mala separació de residus o l’abandonament de trastos vells a la via pública.

Seguint el model d’altres poblacions l’Ajuntament està estudiant premiar als usuaris habituals de la deixalleria sigui amb bonificacions fiscals o xecs regals.

Ho explicava l’alcalde de la ciutat, Carles Motas, aquest dijous passat al programa Línia amb l’alcalde de Ràdio Sant Feliu.

La correcta separació dels residus, tant els que van als contenidors de carrer, com els que s’han de dur a la deixalleria per ser degudament tractats, permeten rebaixar la factura global del tractament de les escombraries.

És per això, que el consistori també treballa per facilitar l’ús de la deixalleria amb l’adquisició d’una nova Deixalleria Mòbil molt més versàtil i flexible que l’actual.

En concret s’està a l’espera d’una nova furgoneta, que serà molt més pràctica que l’actual vehicle usat com a deixalleria mòbil.

A banda d’aquestes facilitats per separar millor els residus i reciclar-los, el consistori també ha instal·lat sis minideixalleries a la ciutat on poder dipositar petits objectes com piles, cds, o tintes d’impressores que no s’han de llençar a les illes de contenidors habituals. Aquestes minideixalleries són a la Rambla Generalitat, la Rambla, sector del Monestir-La Corxera, Plaça Salvador Espriu, Rambla Portalet i Plaça de Miquel Murlà.

El més llegit

I després