I després

L’Ajuntament encarrega un estudi per perfilar la nova Residència Surís

Compartiu aquesta història

El consistori ha contractat l’empresa pública Sumar especialitzada en la gestió d’equipaments socials com ara residències o centres de dia i que també assessora a diferents administracions a dissenyar els seus equipaments.

En aquest sentit, l’Ajuntament vol que aquesta empresa faci un estudi previ a la redacció del nou projecte d’ampliació i reforma de la Residència Surís de la ciutat.

Aquest estudi preveu abordar què es pot construir a la parcel·la actual del recinte i una previsió econòmica d’aquesta possible construcció i reforma. També s’inclourà una projecció aproximada de les necessitats de recursos humans del nou centre, del funcionament assistencial i un estudi d’explotació econòmic.

Ho explica a aquesta emissora, Estanis Vayreda, director General de l’empresa Sumar, la consultoria contractada per l’Ajuntament.

Amb totes aquestes dades a la mà, l’Ajuntament haurà de valorar-les i encarregar la futura reforma i ampliació de la residència.

Surís, amb més de 116 anys d’història, fa temps que necessita d’una acurada intervenció de millora, però la pandèmia i la posterior modificació del model de residència ha frenat els plans previstos.

Des de fa uns mesos hi ha una nova normativa que ha modificat el model residencial fugint dels grans centres i apostant ara per unitats de convivència més petites, amb la intenció d’intentar reproduir l’ambient d’una llar i no pas el d’un geriàtric tradicional.

Vayreda detalla que el nou model busca habitacions individuals, espais més acollidors, nova ventilació i una nova manera d’atendre a la gent gran.

Unes noves mesures que difícilment podran incorporar-se a l’actual equipament, pel que s’estudiarà la possible construcció d’un nou espai annexa a l’actual edifici històric.

En uns 3 mesos s’espera que pugui estar enllestit aquest informe previ i que l’Ajuntament entomi llavors la decisió del futur centre residencial Surís.

El més llegit

I després