I després

L’Ajuntament de SFG projecta una “anella verda de salut” pel perímetre del municipi

Compartiu aquesta història

La gran acollida que la gent gran de Sant Feliu va dispensar a les sessions de gimnàstica suau que s’impartien aquest estiu,de bon matí, a la platja de Can Rius, varen fer pensar a l’Equip de Govern que s’havia de buscar una alternativa per tal de facilitar espais per aquelles persones interessades a fer salut a través de l’exercici físic.

A aquest plantejament s’hi fa afegir un interessant suggeriment d’un metge de Sant Feliu (el Dr. Antoni Beltran) de crear un espai d’aquestes característiques que donés sortida a les prescripcions de molts ciutadans i podrien exercitar-se per millorar alguns aspectes de la seva salut.

Aquesta setmana el propi alcalde, Carles Motas, acompanyat d’un tècnic de l’àrea d’esports i l’assessorament dels regidors Víctor Pascual i Magdalena Lupiáñez, a més d’un mesurador mètric, varen dibuixar in situ el que pot ser l’itinerari que estaria per damunt dels 6 km.

Un dels punts de sortida (o d’arribada) serà l’espai d’esbarjo resultant de la urbanització de Mas Balmanya , on ja hi ha uns gronxadors, es continuarà vorejant tota la Ronda de Ponent, carrers Enamorats, Callao, Juli Garreta, passeig i en arribar al port, es posarà un indicador amb la possibilitat d’anar fins el far o continuar l’itinerari per sota dels antics ponts del tren, per les naus de caolí i carrer Gravina.(per on està previst que hi passi la Via Verda).

Sortint d’aquesta plaça estratègica en aquest recorregut, s’enfilarà pel carrer Oviedo i Avinguda d’Europa fins enllaçar amb la Ronda Nord fins travessar la carretera de Girona, baixar a la zona dels supermercats i tornar a desembocar a Mas Balmanya.

També es contemplen dues zones on s’instal·laran màquines per fer gimnàstica i recuperació a l’aire lliure a més d’indicadors a l’estil dels aeroports mitjançant els quals es podran anar comptabilitzant tant els km. realitzats com els que resten.

En el cas de Sant Feliu es comptarà, doncs, amb un entorn paisatgístic que travessarà zones d’hortes, urbanes i marítimes al temps que dignificarà alguns espais com ara el de les naus de Calasanç i els ponts que desemboquen en el port.

El problema més gran detectat en el recorregut són els excrements de gossos en alguns trams del recorregut, la qual cosa, suposarà un control més contundent envers l’incivisme dels seus propietaris.

L’alcalde ha declarat que s’estan fent els estudis econòmics per tal de realitzar aquest projecte a curt termini i espera rebre subvencions d’altres administracions per adquirir les màquines i fer una senyalització com cal.

El més llegit

I després