I després

L’Ajuntament de SFG posa en marxa un pla de revisió de guals per acabar amb la picaresca i la morositat

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de SFG es va proposar solucionar les anomalies que anava detectant puntualment en el mal ús en les llicències i plaques de gual per part de dotzenes de ciutadans.

El regidor de mobilitat, Joaquim Clarà, declarava que l’àrea ja va detectar el mes de juliol diversos casos que cal neutralitzar per tal d’acabar amb el greuge comparatiu entre els ciutadans que compleixen amb les seves obligacions i els que se salten les normes.

Segons el regidor, en el mes que s’ha fet aquesta acció ja s’han obert una seixantena d’expedients i s’han anul·lat més de 35 places gual, en no estar al dia en pagament, o en no complir els requisits que varen donar lloc a la concessió del gual, la qual cosa genera noves places pels veïns.

Entre les anomalies detectades n’hi ha com la d’utilitzar una placa que estava donada de baixa, fer servir la d’un altre immoble, col·locar plaques genèriques adquirides en establiments o impagaments dels tributs, entre altres.

Segons sembla, això només és el principi ja que cal revisar la totalitat dels 1.729 guals existents en l’actualitat.

Cal recordar, a més, que l’ordenança només permet que el gual sigui un accés per entrada i sortida de vehicles però mai un aparcament particular a la via pública per al propietari del gual, que és una altra de les accions que es poden sancionar.

En el padró de vehicles actual hi consta que a SFG hi ha actualment 11.139 cotxes, 2.272 camions i furgons, 5.015 motos i ciclomotors, 246 vehicles tractors, 73 remolcs i 2 autobusos.

Joaquim Clarà: [audio:http://www.rsf.fm/audio/quimet_guals.mp3]

El més llegit

I després