Des de diferents àmbits de SFG es fan crides a la celebració de la Diada nacional de Catalunya, recollim els programes d’activitats que ens han adreçat des de l’Ajuntament, Esquerra Republicana de Catalunya i Unió de Joves.

La convocatòria oficial del consistori és a les 10,00h, amb una concentració al cementiri municipal i ofrena floral a la tomba del president Josep Irla i Bosch, amb l’acompanyament musical de l’Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols

A les 12,00h, Cantada popular de l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors”, davant l’Ajuntament.

A les 12.15h, Audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Girona al Passeig del Mar.

D’altra banda, com ja és tradicional, Esquerra i les JERC Guíxols duran a terme un seguit d’activitats. Com ja fa 6 anys, els actes començaran el divendres 10 de setembre a les 10 del vespre,  on les JERC Guíxols realitzaran al Pati del Teatre Muncipal la sisena edició de la Diada Jove, que aquest any comptarà amb les participacions dels grups ganxons Please Wait, Insanity i Bullitt.

Els actes del dissabte començaran a les 10 del matí amb una caminada  des de la Placeta Sant Joan, fins al cementiri on a les 10:30 es durà a terme la tradicional ofrena floral al President Irla, que aquest any comptarà amb la presència de: Jordi Vilà, regidor d’Esquerra a la ciutat, Jordi Martinoy, Delegat del  Govern de la Generalitat a Girona,

Enric Vilert, President de la Diputació de Girona i Josep Carrapiço, President de la Federació de Girona d’Esquerra. Tot seguit es durà a terme un cercavila amb gegants i capgrossos fins a la Plaça del Mercat.

Finalment, després de la seva presentació a la ciutat el passat mes de juliol, Unió de Joves (UJ) de Sant Feliu de Guíxols inicien la seva activitat. I ho faran amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, en què repartiran adhesius de l’estelada -sota el lema “Per la Diada, l’estelada al cor”. La campanya, que també tindrà lloc en d’altres indrets de les comarques gironines, es durà a terme durant tot el matí a la confluència del carrer Major amb la Rambla Vidal de la ciutat, on l’entitat també disposarà d’una taula informativa. D’aquesta manera, l’organització pretén contribuir a la visualització al carrer de la senyera estelada. També aprofitarà l’avinentesa per realitzar una breu enquesta sobre qüestions actuals de la política municipal ganxona.