I després

L’Ajuntament de SFG assegura que ha fet un important esforç d’inversió per millorar les escoles i centres públics

Compartiu aquesta història

El nou curs escolar comença amb millores en els centres educatius públics, que han estat invertits des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

La regidora d’Educació, Fina Cosp, indica que “són diverses obres per tal que el curs escolar s’emprengui amb més comoditats de cara a l’alumnat i el professorat que hi treballa”.

De totes les inversions la més important, és la posada en marxa de la nova escola bressol Mas Balmanya. Amb 610.47 metres quadrats de superfície total, el nou centre disposa de 6 aules (260.44 m2), 1 sala polivalent (91.85 m2), 1 sala de reunions (20.60 m2) i altres serveis (237.58 m2). El pati i els espais exteriors arriben als 1180 m2, vuitanta dels quals corresponen a un pati d’esbarjo adaptat per a nadons.

Els serveis que s’ofereixen a la nova escola bressol, que es complementen amb el centre L’Oreneta, són: Educació infantil a partir dels 4 mesos fins als 3 anys, menjador. I’obertura del centre: des de les 7,45 fins les 19,00 h.

Quant a les actuacions realitzades en diferents escoles destaquen les del Col·legi Gaziel, on s’han potenciat les possibilitats de l’alarma antirobatoris (2.317,28 eur), s’han substituït 21 finestres de fusta per unes altres d’alumini. Alhora s’ha fet la transformació d’un lavabo de noies per acabar esdevenint un de mixt, s’ha millorat la protecció en portes corredores. S’ha arranjat i protegit el frontal de la cuina i s’han fet diverses reparacions de la teulada de l’edifici nou. Tot plegat puja a una inversió de 27.377,19.

Al Col·legi Baldiri Reixach s’hi ha invertit 23.475,52 euros destinats a rehabilitació i condicionament de zones afectades per degoters a la coberta, canvi de 21 finestres de ferro per noves finestres d’alumini i canvi de la coberta del vestíbul de ferro, per alumini. Tot i que la inversió està aprovada i tira endavant, algunes obres es faran un cop hagi començat el curs, però sempre fora de les hores lectives o en caps de setmana.

Al Col·legi l’Estació s’hi ha fet una inversió de 18.053 euros, l’Ajuntament ha arranjat el paviment de dues aules del parvulari de l’aula d’acollida, ha millorat la pintura de diversos punts del centre i ha millorat la calefacció del parvulari.

Pel que fa a l’Institut Sant Elm l’Ajuntament està arranjant la tanca protectora que separa el centre de la pineda propera. La inversió per l’Ajuntament ha estat de 5.385,40 euros.

A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament ha aprofitat la contractació dels treballadors del Pla Especial d’Ocupació per tal que es contribueixi a arrodonir i millorar diferents equipaments.

Aquests treballadors, junt amb la Brigada Municipal, han reparat diferents parts de les cobertes de l’Escola L’Estació que presentaven problemes, han arranjat diverses canonades amb desperfectes, han col·locat una doble xarxa de protecció a la pista poliesportiva i han arreglat desperfectes de la teulada del parvulari.

El més llegit

I després