I després

L’Ajuntament de Sant Feliu ha reduït l’endeutament en 872.000 euros

Les dades les ha publicat el Ministeri d’Hisenda i comparen les xifres del 2022 respecte al 2021

Compartiu aquesta història

Segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha reduït en 872.000 euros el seu deute l’any 2022 respecte a l’any anterior.

El primer tinent d’Alcalde i responsable d’Hisenda del consistori, Josep Melcior Muñoz, destaca que la capacitat per reduir el deute és la voluntat del govern municipal i que s’ha treballat per evitar desequilibris en aquesta qüestió.

Segons Muñoz, l’endeutament de la ciutat “té com a funció les inversions” i que el passat 2022 el nivell d’inversió per habitant “duplicava la mitjana catalana”.

Pel que fa a la càrrega fiscal, és a dir, el que la ciutadania paga en impostos, el regidor explica que “s’ha mantingut estable en aquests darrers 8 anys” i que ha estat “molt per sota de la mitjana de la nostra comarca”.

Muñoz afirma que l’important és que en qüestions com ara l’endeutament, les carregues fiscals o les inversions, “estem en una situació realment òptima”.

Segons les xifres del Ministeri pel que fa a tota la comarca, un 37% dels municipis han reduït el seu endeutament, un 23% l’han augmentat i un 40%, l’han mantingut.

El més llegit

I després