I després

L’ACORD DEL THYSSEN A LA PREMSA I NOTA DE GdC

Compartiu aquesta història

L’anunci per sorpresa de l’acord de cessió durant vint anys de les obres de pintura catalana que formaran el fons pictòric i artístic del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, ha tingut una àmplia repercussió en els mitjans d’informació de les comarques, de Catalunya i de l’Estat.

La notícia la donaven l’alcalde, Carles Motas i la baronessa Carmen Thyssen en la roda de premsa de presentació de l’exposició “Un món ideal” celebrada a l’Hort del Rector, que es podrà visitar durant tot l’estiu a l’Espai Carmen Thyssen del Palau de l’Abat del mateix edifici.

El govern no volia encarar el repte de desenvolupar el projecte de la construcció del nou museu sense tenir la garantia de disposar durant un llarg període de temps d’aquesta col.lecció a Sant Feliu, que finalment s’ha aconseguit després que la pròpia baronessa anunciés que la possible competència de Barcelona quedava desestimada.

El projecte d’inversió de 6 milions d’euros que suposarà el projecte, s’iniciarà amb el milió d’euros que, segons l’alcalde, ja es té reservat al qual li seguiran les incorporacions dels futurs exercicis, amb la suma dels fons provinents de la liquidació que es farà a finals d’aquest 2017 de la totalitat, o bé de la part proporcional, de la venda dels edificis dels germans Anlló i de l’aportació que han de fer altres administracions com les de la Generalitat. L’alcalde declarava que el consistori serà el primer que demostrarà que es creuen el projecte per tal que la resta d’agents s’hi vagin afegint per aconseguir que l’any 2020 es pugui inaugurar.

Us adjuntem, al final de l’article, algunes de les informacions que han publicat diversos mitjans, directament, així com les cròniques de les agències que han recollit altres rotatius, del que l’alcalde definia com un anunci històric “per al futur econòmic i cultural de la ciutat que transformarà l’entorn” del que definia com “un centre d’art de referència del país” i del que, segons la baronessa, “serà un projecte meravellós”.

Pel que fa a l’àmbit local, Guíxols des del carrer ha sortit al pas de l’anunci amb una nota de premsa en la qual assegura que “la repercussió econòmica que tindrà la construcció del nou Thyssen tindrà un cost important per a la ciutat, que difícilment es podrà amortitzar en 20 anys”.

Tot i que en part va quedar eclipsada per l’anunci de l’acord, també s’ha informat de la inauguració de l’exposició “Un món ideal” formada per pintures que representen el naturalisme, l’ impressionisme i l’avantguarda on conviuen pintors catalans amb referents com Van Gogh, Gauguin o Vasarely.

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

AGENCIA EFE

ARTICLE LA VANGUARDIA

DIARI ARA

EL PERIÓDICO

NOTA GUÍXOLS DES DEL CARRER

 

El més llegit

I després