Segons que informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la subhasta de l’herència immobiliària dels germans Anlló, de Sant Feliu de Guíxols, que ha fet aquest dilluns la Generalitat, ha quedat pràcticament deserta i només s’han adjudicat dos places d’aparcament per valor de 23.005 i 15.001 euros. El patrimoni immobiliari que els dos germans van deixar sense testament i que ha estat assumit per la Generalitat, segons estableix la llei, ascendeix als 2.272.051 euros. El Director general del Patrimoni de la Generalitat, Jacint Boixasa, ha assenyalat que la situació del mercat ha provocat que no es pugui adjudicar tota l’herència, però que les taxacions independents eren adequades per garantir que no hi ha un “malbaratament” d’aquest patrimoni.
La subhasta pública d’aquest dimarts de béns immobles patrimonials procedents d’herències intestades adquirides per la Generalitat de Catalunya ha inclòs 31 lots amb un valor superior als 7,5 milions d’euros. En total, s’han adjudicat només quatre lots amb un valor total de 378.026 euros. Els altres 27 lots han quedat deserts. En concret, nou dels lots que s’han subhastat provenien de l’herència sense testament dels germans Anlló, amb un valor de 2,72 milions d’euros.

De l’herència dels Anlló s’han adjudicat dues places d’aparcament. La primera, en un immoble del Carrer de Sant Ramon, de Sant Feliu de Guíxols, per un valor de 23.005 euros, sobre un import de licitació de 22.602 euros. La segona, en un local del carrer de la Creu, cantonada al carrer de la Lluna, de Sant Feliu de Guíxols, que s’ha adjudicat per 15.001 euros sobre un import de licitació de 14.634 euros.

A banda d’aquestes propietats dels Anlló, el Departament d’Economia i Coneixement també ha adjudicat un sobreàtic de gairebé 50 metres quadrats amb una terrassa de més de 20 metres quadrats al carrer Muntaner de Barcelona, per un valor de 230.001 euros, sobre una licitació de 227.480 euros. Així mateix, s’ha adjudicat una casa amb patí al carrer de Pere Guilló, de Palafrugell, per un import de 110.025 euros sobre una licitació de 102.576 euros.

Una nova subhasta de cara al febrer

La Generalitat iniciarà ara el procés per incloure els lots deserts en una nova subhasta, que tindrà lloc abans de finals de febrer de 2012, amb una reducció del 20% sobre l’actual preu de licitació. Els lots que tornin a quedar deserts hauran de tornar a ser taxats i la Generalitat haurà de decidir llavors si fer una nova subhasta o cedir l’ús de la propietat a entitats socials sense ànim de lucre, un extrem que mai s’ha produit. En cas que les propietats s’adjudiquin, el 80% dels diners també va a parar a aquestes entitats, i la resta es reparteix entre la Generalitat, en concepte d’intermediari, i les despeses de gestió.

Boixasa ha lamentat que la situació del mercat immobiliari ha impedit que s’adjudiquessin més lots, però ha deixat la porta oberta a reformar l’actual normativa perquè augmenti el percentatge dels recursos que van a parar a les entitats socials. El director general del Patrimoni també ha considerat que seria oportú realitzar subhastes més sovint, encara que amb lots de menys valor, perquè la Generalitat pogués donar sortida a l’estoc d’herències intestades que ha d’administrar. La darrera subhasta d’aquest tipus va tenir lloc fa quatre anys.

En la subhasta han participat el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jacint Boixasa, la directora d’Herències, Natàlia Muixi, el funcionari de subhastes de la Generalitat, Joan Roure, l’advocat de la Generalitat, Joan Suquet, i la representant de la intervenció de la Generalitat, Rosa Vidal, a més d’una desena de particulars.