Va obrir les portes l’11 de juliol de 2008 al carrer de Còrdova, 44,  davant de l’Escola Bressol Municipal on, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, va cedir el terreny a la Fundació Vimar, a més de fer una modificació del POUM  per ampliar els espais que havien d’ocupar els residents discapacitats  acollits.

Recentment ha canviat el seu nom de Residència Garbí a Residència Robert Pallí en reconeixement a la gestió que el guixolenc va portar a terme per a la seva construcció a més de l’aportació en la qual va incidir a través del Rotary Club del qual n’era membre a més de patró de la Fundació Vimar.

Des d’aquesta entitat un altre dels seus patrons, al temps que Síndic de Greuges de Palamós, Jordi Sistach, ha obert una campanya a través de la qual demana ciutadans voluntaris que puguin aportar part del seu temps per tal de reforçar l’equip que treballa a la residència atès que la situació econòmica també els afecta i arriben justos per tirar-lo endavant i per tant, els calen més mans.

Es necessiten persones pel servei de menjador, pel servei de nit, per sortir de passeig, anar a la piscina, a equitació i  per fer tasques de manteniment entre altres. Comenta el patró que l’administració imposa el personal laboral del que poden disposar (ara són en total 22) i que, per tant, no es tracta d’eliminar llocs de treball atès que aquesta és l’única possibilitat què pot garantir que el servei es doni en les millors condicions.

També apunta que compten amb una pòlissa de responsabilitat civil que cobreix qualsevol incidència i destaca que, el voluntari, sempre rep més que el que aporta que és la satisfacció de rebre l’agraïment dels residents que gaudeixen d’una bonhomia i d’una transparència que reconforta a totes aquelles persones que els envolten.

Finalment, comenta que qualsevol família pot viure una situació d’aquestes característiques i que cal prendre consciència que és un col·lectiu de persones desvalgudes que necessiten de la nostra atenció i solidaritat..

Les persones interessades cal que s’adrecin a la residència, al carrer Còrdova, 44 de Sant Feliu de Guíxols.

 

 

Foto:Ràdio Palamós