I després

Reestructuració de diverses àrees i creació d’una de nova a l’Ajuntament de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ha creat una nova àrea amb la que estan convençuts que s’aconseguirà, per una banda, aconseguir estalvi i, per l’altra, millorar-ne el servei.

Són temps d’ajustos i, amb aquesta decisió, l’Equip de Govern, considera que estructurant-les i dotant-les d’elements preparats professionalment per a aquests reptes pot aplicar les bases del que seria un sistema similar al que s’aplica a qualsevol llar una bàsica economia familiar en temps de crisi.

Així ho feia avinent l’alcalde, Joan Alfons Albó en declaracions a Ràdio Sant Feliu quan assegurava que a l’Ajuntament hi havia una àrea que havia de controlar contractes per valor de 7 milions d’euros en els quals estem segurs que es pot afinar més tot aportant coneixements i capacitació tècnica per fer-ho. El que s’ha decidit ha estat aprofitar recursos de l’Ajuntament sense que s’hagi de contractar a ningú més ni haver d’augmentar els sous.

L’estratègia se centra especialment al que afecta bàsicament als contractes de concessió de subministrament d’aigua potable, neteja i manteniment de clavagueram, neteja d’edificis municipals i enllumenat així com el pla d’estalvi energètic en edificis municipals que, a partir d’ara, ho portarà una àrea de nova creació a la qual es dota amb un enginyer del propi ajuntament, un economista, un llicenciat en química i tot un grup de treballadors que es considera que estan preparades que aconseguiran generar estalvi.

Pel que fa a neteja, que amb una quantitat propera els 4 milions d’euros anuals continua essent el contracte més important, a més de l’Àrea de Medi Ambient, salut pública i oficina del consumidor, ho continuarà portant el que abans era l’Àrea de Serveis.

A banda d’això a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà) de la Casa Gareta, també es fan canvis. Entre altres, que una tarda a la setmana restava oberta i ara només s’oferirà el servei al matí, amb la qual cosa desapareixeran aquests complements i també es farà una redistribució de persones d’aquesta àrea envers a altres amb la finalitat de reforçar-les.

L’alcalde considera que, en definitiva es tracta d’aprofitar els recursos propis d’una millor manera per tal que el funcionament sigui més correcte i, sobretot, incidir en els grans contractes en els quals entenem que hi ha camí a recórrer per tal de millorar-los i per això cal poder dedicar-hi hores.

El més llegit

I després