I després

LA NOVA EXPOSICIÓ AL CARMEN THYSSEN

Compartiu aquesta història

Com ja hem informat, “L’ideal en el paisatge. De meifrèn a Matisse i Gontxarova” és el títol de l’exposició que aquest any acull l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i que restarà oberta al públic fins el 19 d’octubre al Palau de l’Abat. La mostra, inaugurada el dissabte 12 de juliol amb la presència, entre d’altres autoritats, del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell és, segons l’equip de govern, “ la consolidació d’un desig de la ciutat fet realitat que ha portat per tercer any consecutiu a la ciutat del més alt nivell artístic”. L’exposició compta amb 51 obres –49 quadres i 2 escultures– cedides per la baronessa Thyssen i provinents del museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i del museu Carmen Thyssen Màlaga, amb qui s’ha treballat en estreta col·laboració.
Les 36.212 persones que l’any passat van visitar la mostra es considera “que avalen la continuïtat d’una iniciativa que mostra una ciutat que és capaç d’assumir reptes d’alta volada i fer les coses ben fetes, transcendint el públic domèstic i portant visitants al municipi atrets per l’exposició”.
L’elevat cost de producció que suposa una exposició com aquesta reverteix en la ciutat tant en la venda d’entrades –l’any passat es van ingressar 181.425€ en aquest concepte–, com en ingressos per venda de productes relacionats amb l’exposició –45.773,36€ el 2013– i en una sostinguda campanya de comunicació, que s’allarga fins al mes d’octubre i té com a resultat un degoteig informatiu que garanteix la presència de la ciutat a premsa, ràdio, televisió i publicacions especialitzades d’arreu de l’Estat.
L’exposició d’enguany proposa un recorregut cronològic en quatre àmbits que prenen el mar i la natura com a protagonista i també com a escenari: el mar com a espai de gaudi, els jardins com a llocs de plenitud i la figura humana que habita aquests espais i els dóna transcendència. Cronològicament la mostra s’organitza en quatre àmbits: El paisatge naturalista; Copsar l’instant; L’expressió en paisatge i Trànsit a la modernitat. El quadre més antic és Molí prop de Delft de Johan Barthold Jongkind (1857) i, el més recent, Daylesford de Michael Andrews (1984).
Com a novetat cal destacar el nou espai didàctic El taller de l’artista, un àmbit de caire lúdic i educatiu, al tercer pis del Monestir, on es proposa al públic més jove activitats vinculades a l’exposició. D’altra banda, també s’han incorporat a l’oferta de l’exposició les visites guiades familiars.
Des de l’Ajuntament es considera que la repercussió de l’Espai Carmen Thyssen, sumada a l’altre gran esdeveniment cultural, com el Festival de la Porta Ferrada, “forma part d’una estratègia de promoció que pren la cultura com a eix i la complementa amb la denominació de Turisme Familiar i Esportiu, amb instal·lacions úniques com la Via Ferrata, o amb l’impuls de l’Estació Nàutica, que entre d’altres coses i amb la incorporació d’elements d’atracció dels altres municipis membres, com és el cas camp de golf, permeten sumar esforços per situar Sant Feliu de Guíxols com a destinació turística de primera línia”.

MUSEU FALDILLA

El més llegit

I després