I després

ACCIÓ PER NETEJAR L’AIGUA DE LA PLATJA

Compartiu aquesta història

En els darreres setmanes la brutícia a l’aigua de la platja s’ha anat fent evident i les queixes, especialment a l’alcalde, li han anat arribant via Facebook, amb fotos il·lustratives, o bé amb precs en el Ple com va fer Jordi Vilà d’ERC en el darrer apartat de precs i preguntes i nosaltres ens hi varem afegir dijous en el programa Línia amb l’alcalde.
En tots els casos, Joan Alfons Albó, matisa que no afecta a la qualitat microbiològica de l’aigua sinó que conté elements flotants que, en bona part, provenen de la flota forastera de la pesca del peix blau que per aquestes dates fa estada en el port de Sant Feliu, tal i com assegura que s’ha deduït pels elements que s’han identificat.
A aquestes barques s’hi ha d’afegir totes les esportives i de lleure que estan amarrades a la badia que, per poc que es vulgui, sempre generen algun tipus de residus i més ara amb el buidatge de dipòsits que trinxen el material que és també bona part del que apareix surant a la platja molt esmicolat.
La qüestió és que els banyistes no n’estan satisfets i sembla ser que s’hi incidirà més, pel que l’alcalde mateix ha notificat en el seu mur de Facebook, en el qual assegura que ja s’han gestionat les millores amb la finalitat de poder enretirar els elements surans i s’han hagut d’introduir algunes modificacions en el contracte amb CESPA que no afectaran al garbellat i moviment de la sorra que es fa diàriament i que la neteja de l’aigua arran de platja s’iniciarà a l’entorn de quarts de set del matí, quan encara no hi ha la presència de banyistes. L’embarcació entrarà amb precaució dins de la zona abalisada i l’acció ja es fa amb una periodicitat de 5-6 dies per setmana. Per la tarda, durant dues hores i mitja, sis dies per setmana, una persona, a l’alçada d’on trenca l’aigua, amb un salabrell, retirarà els elements que surin. Per aconseguir-ho i que no augmenti les despeses amb l’empresa de neteja, s’ha acordat canviar un altre servei per aquest. Albó assegura que la morfologia de la badia de Sant Feliu és determinant per empènyer aquests elements fins la platja.

El més llegit

I després