I després

La justícia manté les eleccions al Parlament per al 14 de febrer: consulta’n totes les novetats

Continua obert el període per a sol·licitar el vot per correu, quelcom molt recomanable per minimitzar el risc de contagi.

Compartiu aquesta història

Les eleccions al Parlament de Catalunya segueixen oficialment convocades per al 14 de febrer de 2021. Després que la justícia hagi suspès cautelarment el decret del govern català que posposava els comicis fins a la primavera, la Generalitat ha tornat a engegar la maquinària electoral per fer possible la votació per al diumenge, 14 de febrer. De fet, des del dilluns, 25 de gener,  ja s’han començat a enviar els primers vots per correu, però el tràmit encara es pot sol·licitar.

Vist el context, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va convocar el dia 20 de gener un ple d’urgència per a adjudicar els titulars i suplents de les meses electorals: si sou una de les persones seleccionades, properament us ho notificaran per correu postal. En cas de ser així, heu de saber que l’assistència al centre de votació és d’obligat compliment, a excepció d’algunes circumstàncies recollides a la normativa de la Junta Electoral Central, com ara estar embarassada de més de sis mesos o bé patir algun tipus de discapacitat que estigui documentada.


Canvis en els col·legis electorals de Sant Feliu

A falta d’una resposta definitiva del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que podria arribar com a molt tard el 8 de febrer, les eleccions del 14 de febrer es faran a Sant Feliu de Guíxols tal i com s’havia planificat, és a dir, amb canvis en alguns dels col·legis electorals per tal de garantir la seguretat dels votants i dels membres de les meses. Les dues meses anteriorment ubicades als baixos de l’Ajuntament es traslladen al pavelló municipal de La Corxera, igual que les dues taules que estaven al Centre Ocupacional Tramuntana (conegut popularment com Els Caganers), que també es desplacen a La Corxera. L’entrada a la instal·lació esportiva el dia de les eleccions es farà per la porta lateral que dona a l’aparcament homònim.


Com puc sol·licitar el vot per correu?

Tot i que ja s’han emès els primers vots per correu, sapigueu que encara sou a temps de demanar-lo, quelcom que és altament recomanable per a maximitzar la seguretat i la prevenció contra la Covid-19. Ho podeu fer digitalment, sense moure-us de casa, accedint a la web oficial de Correos. Des d’allà podreu sol·licitar el vot per correu, sempre i quan disposeu de certificat digitalidCAT o bé DNI electrònic en funcionament. Si no, teniu l’opció de dirigir-vos presencialment a l’oficina de Correos de la població per a demanar el tràmit in situ.

Un cop l’Oficina del Cens Electoral aprovi la vostra sol·licitud, hagi sigut online o física, en els propers dies un carter de Correos vindrà al domicili que hagueu indicat a la vostra petició per a portar-vos la documentació necessària. Serà llavors quan podreu exercir el vostre dret a vot i lliurareu al mateix carter el sobre amb la vostra papereta (o en blanc).


Quines mesures anti-Covid s’hauran de seguir el dia de les eleccions?

 • S’haurà de portar la mascareta en tot moment.
 • Caldrà respectar la distància mínima interpersonal d’un metre i mig.
 • Caldrà fer ús del gel hidroalcohòlic.
 • Es recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.
 • Les cues es faran al carrer, i s’anirà entrant d’un en un per votar.
 • Els locals seran amplis i oberts, i estaran ben ventilats en tot moment.
 • Es netejaran i desinfectaran sovint tots els espais, incloses les meses, les taules amb les paperetes i les cabines de votació.
 • S’organitzaran circuits de sentit únic, per evitar el creuament de persones.
 • Els membres de les meses no tocaran el document d’identitat dels votants en cap moment.
 • Als membres de la mesa se’ls farà un test d’antígens o de PCR abans de la constitució de les meses.  Se’ls donarà equipament: una pantalla facial, quatre mascaretes quirúrgiques i una FFP2, gel hidroalcohòlic i guants per al moment del recompte. A més a més, Quan votin les persones contagiades o sospitoses d’estar-ho, es posaran unequip de protecció EPI.
 • Hi ha tres franges horàries dibuixades que, tot i no ser obligatòries, es recomana molt de respectar per a minimitzar el risc de contagi:
  • De 9:00h del matí a 12:00h del migdia perquè votin els col·lectius de risc.
  • De 12:00h a 19:00h del vespre per a la població en general.
  • De 19:00h a 20:00h del vespre les persones en quarantena: positius, contactes estrets i sospitosos.

? Si teniu dubtes sobre el padró, el procediment o el lloc de votació que us pertoca, així com qualsevol altre interrogant relacionat amb la contesa electoral, us podeu dirigir a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) trucant al 972 32 70 00.

El més llegit

I després