I després

Els ajuntaments de la Vall d’Aro s’uneixen per reclamar que siguin considerats una única unitat territorial per fer front a la Covid-19

La convocatòria s'ha fet per mostrar unitat d'acció entre Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell-Platja d'Aro-S'Agaró i Calonge i Sant Antoni. També exigeixen poder gestionar una part dels ajuts econòmics provinents dels fons europeus.

Compartiu aquesta història

El matí de divendres, 22 de gener de 2021, els alcaldes dels quatre municipis del sud de la comarca del Baix Empordà (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro-Platja d’Aro-S’Agaró i Calonge i Sant Antoni) han celebrat una roda de premsa conjunta a la sala de plens del consistori guixolenc. La convocatòria s’ha fet per mostrar unitat d’acció i per reclamar que els quatre municipis siguin considerats com a unitat territorial única. A més, demanen poder gestionar una part dels ajuts econòmics provinents dels fons europeus.

Els batlles d’aquestes quatre localitats de la Vall d’Aro, que representen un conjunt de gairebé 50.000 habitants, han posat de manifest la necessitat de prendre accions conjuntes per a revertir la situació sanitària i econòmica actual. Reclamen no només aplicar i executar decisions, sinó també formar-ne part del procés de presa. Carles Motas (Sant Feliu), Maurici Jiménez (Platja d’Aro), Mª Lourdes Fuentes (Santa Cristina) i Jordi Soler (Calonge) han anunciat que enviaran una carta exposant aquests fets a la Generalitat de Catalunya i al govern de l’Estat.

“Els quatre municipis compartim un espai geogràfic, uns vincles socials i una mateixa realitat econòmica”, ha comentat l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas. “El confinament municipal no té sentit en pobles que a la pràctica formem una unitat urbana i demogràfica”, ha afegit. Per tot plegat, el batlle guixolenc ha exigit “que s’adaptin les mesures a la realitat del territori” i que “se’ns tingui en compte a l’hora de prendre decisions”, a més de “participar en la gestió directa de part dels fons europeus d’ajut a persones i empreses afectades per la Covid-19”.

Aquest és el comunicat conjunt emès pels quatre ajuntaments del Baix Empordà ▼

El més llegit

I després