I després

La Generalitat confia en que Lloret acceptarà els residus del Baix Empordà

Compartiu aquesta història

Fa 10 dies que va tancar l’abocador de Solius i des d’aquell dia els residus que s’hi abocaven es traslladen fins a la planta de Vacarisses (Vallès Occidental). Els camions dels quinze municipis del Gironès i el Baix Empordà que fins ara abocaven a Solius, continuen portant els residus a aquesta planta, on uns grans se’ls emporta fins a Vacarisses.

En un primer moment, Lloret de Mar també havia d’acollir temporalment els residus del Baix Empordà, però el municipi es va negar a acceptar aquestes escombraries.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, confia que Lloret se sumarà al que ha qualificat de “solució temporal”.

Ara com ara el fet de transportar les escombraries a Vacarisses implica un cost més elevat, ja que hi ha més camions que han d’anar més lluny. Aquest sobrecost l’haurà d’assumir el Consorci de Solius, i repercutir-lo als municipis als que dona servei. De tota manera el director de l’Agència de Residus, posa deures als ajuntaments que separen menys els seus residus per tal de reduir la despesa en el tractament de la fracció resta.

Peraire va visitar ahir l’abocador clausurat de Solius amb la consellera d’Acció Climàtica de la Generalitat, Teresa Jordà. Els dos responsables, acompanyats per altres tècnics de la conselleria, van comprovar els treballs de clausura i segellat de la planta.

 

El més llegit

I després