I després

LA GANXONA MÓNICA ALBERTÍ REP AVUI UN PREMI DE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA

Compartiu aquesta història

Mónica Albertí rep aquesta tarda, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i de mans de la Consellera de Justícia, Ester Capella, el premi més important dels ADR— Resolució Alternativa de Conflictes, en les seves sigles en anglès.

L’objectiu del seu treball, que porta el títol de Cap a una escola justa, és promoure la gestió positiva de les relacions i el conflicte per reduir l’absentisme, les expulsions, prevenir l’assetjament i millorar el clima escolar.

Albertí ha treballat en mediació en l’àmbit penal i comunitari a la Ciutat de la Justícia i actualment col.labora amb les universitats Blanquerna i de Barcelona i assessora escoles en mediació.

Està basat en les experiències recollides per l’autora en el terreny de la mediació al Regne Unit, on va fer feines d’investigació durant un curs.

L’escrit proposa un programa de formació del professorat per superar l’ús del càstig, millorar el clima de convivència als centres educatius i obrir la via a una justícia encaminada a la restauració del dany i a les relacions, en comptes de fer-ho a través del càstig.

El més llegit

I després