I després

La familia no creu en el suicidi de M.C.Sebastián

Compartiu aquesta història

La família de María del Carmen Sebastián Femenías, la veïna de Sant Feliu de Guíxols que el 9 de maig al vespre va ser trobada morta i lligada amb brides a casa seva, ha comparegut al jutjat com a acusació particular amb la intenció que s’esclareixin les circumstàncies que van posar fi a la vida de la dona, de 69 anys segons informa El Punt Avui.
De moment, però, els familiars no han pogut accedir a cap de les diligències d’investigació perquè, tal com els van comunicar a l’hora d’oficialitzar la compareixença al jutjat, el cas està sota secret de sumari: una mesura judicial que s’adopta per poder investigar sense que les parts tinguin constància de quines línies se segueixen i les diligències que es practiquen.
Inicialment, els Mossos d’Esquadra i els forenses van considerar la mort un suïcidi però la família creu que Sebastián – que era podòloga, estava preparant un viatge i estava entusiasmada amb la seva néta, a qui li dedicava molt de temps– no responia al perfil suïcida. També van sospitar que a l’habitatge, tot i que no hi havia res desendreçat, s’havien mogut coses de lloc i els va semblar que hi podia faltar alguna pertinença.
El cos de la dona es va descobrir perquè la seva jove, que tenia clau, va voler entrar al domicili i no va poder perquè hi havia les claus posades per dins. Van alertar la policia i els bombers, que van accedir per una finestra. A l’interior, van localitzar la dona morta, asseguda en una butaca i amb una brida al coll i una altra que li lligava les mans. De la inspecció de l’escenari, els Mossos van apuntar com a causa probable que es tractés d’un suïcidi i la hipòtesi la van corroborar els forenses, que van concloure que la dona havia mort per escanyament i que era possible que s’hagués posat les brides ella sense ajuda.
Al marge del suïcidi
Però el fet que el jutjat hagi decretat secret de sumari evidencia que s’està investigant al marge de la hipòtesi del suïcidi. Una de les diligències que es practica és el buidatge de l’ordinador que tenia a casa Sebastián, que estava donada d’alta a través d’internet a llocs web de contactes per fer amistats.

*A la foto de J.M.Vicens es pot veure l’aparició de Maria del Carmen Femenias al darrer festival de la lluita contra el càncer celebrat al teatre el passat 28 d’abril organitzat per la secció local Catalunya Contra el Càncer de la qual formava part.

El més llegit

I després