I després

La diputada Marina Geli i l’alcaldable de CiU a Sant Feliu desenterren l’afer del 2004

Compartiu aquesta història

El cobriment de l’acte de presentació pública del candidat a l’alcaldia de Sant Feliu, Joan Alfons Albó i de les declaracions realitzades pel candidat durant l’acte, i recollides per redactor del diari El Punt, Albert Vilar, han generat un creuament de retrets entre l’exconsellera de Salut i l’exalcalde que han desenterrat un afer que donava la sensació que s’havia resolt de forma salomònica a través de les converses efectuades aleshores per les cúpules dels dos partits.

Segons apuntava el diari gironí, Albó va dir que abans de tot volia explicar breument per què va dimitir el 2004. “El 1999 era inspector dels serveis veterinaris a Girona, el vigilant dels veterinaris. I el 2003, la consellera de Salut va ser Marina Geli, filla d’un dels inspectors que vaig desplaçar”.

La resposta de Geli, que s’ha donat plenament per al·ludida, no s’ha fet esperar i en l’edició d’El Punt d’aquest dimarts diu el següent:

Dos dies després “la diputada socialista i exconsellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, reclama a l’exalcalde i novament candidat de CiU a Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, que aclareixi per què va renunciar el 2004 a l’alcaldia. Aquesta petició, que també reclama a la formació política de CiU, la va fer ahir després de les manifestacions d’Albó de divendres a la nit, durant la seva presentació oficial, “en les quals intuïa dubtes sobre les causes que li van fer deixar l’alcaldia”.

Geli va negar rotundament que ella es “vengés” o “pressionés políticament”. L’exconsellera va recordar que el seu pare, que l’any 1999 ja era gran i tenia una malaltia, va optar, davant el canvi de destí, jubilar-se. Va morir a principi de l’any 2000. Per això, Geli no arriba a entendre com Albó ara ha intentat relacionar el seu nom i el del seu pare amb la dimissió. “És totalment mentida. No té res a veure la seva renúncia amb la meva gestió al capdavant de Salut”, va dir la diputada, que va voler deixar clar que no li ha agradat gens que Albó hagi generat dubtes de la seva honorabilitat.

El més llegit

I després