I després

La col·lecció Carmen Thyssen es presentà als mitjans

Compartiu aquesta història

Dijous es va oferir una roda de premsa a la sala d’actes del monestir amb la presència de de Carmen Thyssen, l’alcalde; Joan Alfons Albó, el vicealcalde; Pere Albó, el vicepresident de la Diputació de Girona; Xavier Soy, el delegat territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Antoni Baulida i la comissària de l’exposició “Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux” Pilar Giró.

Més de 70 mitjans acreditats varen fer acte de presència per tal de comptar amb informació de primera mà del que s’espera que sigui un dels esdeveniments culturals més transcendents de la història de Sant Feliu.

Pere Albó es va encarregar de donar les gràcies a la baronessa per la seva generositat envers la ciutat tot destacant la feina realitzada pels tècnics de la seva àrea i va declarar que, juntament amb els 50 anys del Festival de la Porta Ferrada, eren dues peces cabdals per a la cultura de casa nostra. Baulida i Soy varen fer èmfasi en la importància del projecte i en la disposició de les administracions que representen a l’hora de col·laborar-hi.

La baronessa va destacar les excel·lències de l’edifici del Monestir que assegura que va descobrir quan va visitar l’exposició que la cantant nord-americana Patti Smith amb motiu de la seva participació al Festival de la Porta Ferrada i,tot i que la idea final rau en el museu annex de la fàbrica Serra-Vicens, va assegurar que la importància de les exposicions en el Monestir seran de primer ordre.

Joan Alfons Albó també va agrair la paciència, perseverança i altruisme de Carmen Thyssen per fer realitat el que estava a punt d’inaugurar-se tot destacant la importància que les exposicions han de tenir per a l’esdevenidor de Sant Feliu a nivell cultural però també turístic i, per extensió, econòmic.

Quant a les dades aportades per l’alcalde, i després d’agrair la col·laboració del bisbat i del rector de la parròquia, Jordi Reixach, va recalcar que Sant Feliu no té les possibilitats de Barcelona, Madrid o Màlaga i va destacar que per a l’adequació de l’espai s’hi han invertit 385.000 euros dels quals la Diputació n’ha aportat 75.000 i la Generalitat 150.000.

Quant a la producció, la despesa que inclou el catàleg la promoció, etc. puja a 345.000 euros aportats per la fundació de pintura catalana que presideix la pròpia baronessa (de la qual una tercera part es destina a la seguretat). En referència al volum de visitants que s’espera és de 30.000 persones i, en referència a l’accés a les sales, caldrà adquirir una entrada de 6 euros que també donarà accés a la resta d’exposicions com el futur Museu de la Medicina, les exposicions temporals a sales com la de l’Abat Panyellas o al propi Museu d’Història de la Ciutat.

Després de la presentació als mitjans de comunicació, aquest dissabte a les 9 del vespre, es farà la inauguració privada a personalitats i convidats destacats i, a partir de diumenge, ja restarà obert al públic fins el 7 d’octubre.

 

El més llegit

I després