I després

LA CANÇÓ DE TAVERNA COMPLEIX 20 ANYS

Compartiu aquesta història

L’estiu de d’aquest 2014 es compleixen 20 anys del naixement de la Mostra de Cançó de Taverna de Sant Feliu de Guíxols, una iniciativa que va derivar de les activitats complementàries que es realitzaven en el sí de la campanya del Peix Blau Ganxó .
La idea de crear una marca pròpia que recollís l’esperit de les velles tavernes ganxones on es practicava el cant espontani de la gent dels oficis (pescadors, tapers, camàlics, carreters, ferroviaris i obrers de tots els àmbits), fou proposada pels mateixos cantaires i l’Ajuntament la va recolzar creant una marca de promoció i un producte gratuït de cortesia que venia a ser com un plus de qualitat per als estiuejants als quals, en diversos espais de la ciutat, se’ls oferien concerts, una cadira, un cremat i, en definitiva, un bocí del folklore ganxó que en poques edicions fou calcat per altres municipis de l’entorn.
A més de petits concerts a llocs emblemàtics com el passeig, rambla, Salvament, port, ermita,mercat, etc. es feia una gran cantada conjunta al passeig amb un miler de cadires que s’omplien de gom a gom que, sorprenentment va desaparèixer malgrat la seva espectacular acollida anual, per falta de pressupost. La bona notícia és que en aquesta edició es recuperarà tot i que encara falta decidir en quin punt se celebrarà atès que hi ha diferents opcions però la que guanya força és la del recinte del Festival de la Porta Ferrada.
No hi ha cap municipi de Catalunya que ofereixi una oferta d’aquestes característiques i estiuejants i ganxons amants d’aquest gènere, omplen els espais per evocar aquelles cantades que es feien les velles tavernes de la ciutat.
Dissortadament molts dels que varen participar en aquesta iniciativa avui ja no hi són i la seva absència encara dóna més sentit al seu contingut perquè se’ls pot continuar recordant i homenatjant tot i que es troben a faltar.
La fotografia recull el comiat de la tercera edició amb tots els integrants a l’escenari del Passeig del Mar de Sant Feliu cantant plegats.

TAVERNA FACE

El més llegit

I després