L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha presentat aquest dijous 22 de maig l’apartat web (som.guixols.cat) del Som [Servei d’Ocupació Municipal], una eina que agilitzarà la cerca de feina a les persones que es troben a l’atur, i també comunica fàcilment els empresaris amb els possibles treballadors.
Complementa aquesta eina un cercador, així com serveis informatius on s’expliquen tècniques per trobar feina, formació constant, cursos i altres instruments útils de cara al món laboral.
El regidor de Guíxols Desenvolupament, Juanjo García, acompanyat de les responsables del servei d’Ocupació Municipal, Marta Arcas i Ana Laura Molero han presentat aquest aplicatiu.
Els usuaris que busquen feina es poden inscriure, i poden consultar les diferents ofertes específiques del Servei d’Ocupació Municipal, les del Servei d’Ocupació de Catalunya així com les de diferents webs de portals d’ofertes de treball al moment, sense necessitat de desplaçar-se físicament a les oficines.
Aquest servei recepciona diferents ofertes de treball, i en publicita regularment les convocatòries. Cada setmana reben ofertes noves, “una mica més que el que teníem fa pocs anys, a l’inici de la crisi”, argumenten.
Sobre una població aturada a Sant Feliu d’unes 1.700 persones, al Servei d’Ocupació Municipal hi ha les dades de fins a 12.000 persones (de Sant Feliu i de fora), ja que es recullen dades des de l’any 2000, any en què es va començar el servei, dades que s’han de renovar anualment.