I després

La Cambra de Sant Feliu dóna suport a la planta de biomassa de Cassà

Compartiu aquesta història

Segons el DDG el ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu de Guíxols s’ha posicionat a favor de la construcció d’una planta de cogeneració amb estella forestal a Cassà de la Selva, sempre i quan l’equipament s’ajusti al que preveuen les normatives urbanística, ambiental i sobre la salut de les persones, actualment vigents.
La resolució de la Cambra de Comerç ganxona s’ha adoptat per unanimitat, a proposta de la comissió d’ordenació del territori de la Cambra després d’haver analitzat el projecte presentat fa unes setmanes per l’empresa Enerfust XXI promotora d’aquest equipament, segons han informat fonts de l’ens.
La Cambra justifica el seu suport a aquesta iniciativa per diversos motius: d’una banda perquè posarà en valor les restes forestals provinents d’estassades, aclarides i podes, un fet que ajudarà a fer més productius els boscos i que també minimitza el risc d’incendis, han assenyalat les fonts. Per l’altra, l’entrada en servei de la planta pot contribuir a descentralitzar el sistema energètic, ja que produirà energia tèrmica per a les empreses situades al polígon industrial El Trust i generarà una quantitat electricitat equivalent al que consumeixen unes 15.000 famílies. Finalment, perquè la creació d’aquest equipament generarà nous llocs de treball.

El més llegit

I després