I després

Declaracions de Jordi Comas a RSF en la seva incorporació a la CEOE

Compartiu aquesta història

Tal i com informàvem fa uns dies, el president de la FOEG (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona), Jordi Comas, ha estat escollit membre de la Junta Directiva de la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales), presidida a partir d’ara pel català, Joan Rossell, que ha confiat en l’empresari gironí.
Comas era entrevistat aquest cap de setmana per Ràdio Sant Feliu a la recerca de quines són les prioritats de la demarcació de Girona que pensa defensar des del seu nou càrrec. (llegir anterior notícia)
Les més flagrants a nivell de comunicacions són l’acabament del desdoblament de la N-II i l’arribada del TGV (Tren de Gran Velocitat), del qual cal subratllar que el fet de la seva arribada a Figueres no és un fet menor, ja que ens havíem oposat a la primera decisió en considerar que l’arribada a la ciutat daliniana ens projectaria molt positivament a l’exterior. Amb la posada en marxa del TGV, s’haurà trencat per primera vegada l’aïllament ferroviari ibèric.
Val a dir que el fet que el port de Barcelona tingui ja ample europeu amb la incorporació de la tercera via ens comunica perfectament amb tota Europa i tot plegat dimensiona molt més la importància en aquest tipus de comunicació que ja té un dels eixos principals en funcionament com és la connexió Madrid-Barcelona.

Volíem també saber la seva opinió respecte a la severa crisi que tant està afectant a les empreses i, per extensió, al treballadors que depenen de la seva continuïtat.
El trencament de la bombolla financera ha estat un fet realment lamentable i la repercussió que aquesta situació ha tingut sobre el sector immobiliari i al temps, l’efecte de transversalitat que ha tingut en la resta de sectors, ha provocat aquesta crisi que malauradament estem vivint.
Val a dir també, que no podia ser que visquéssim per damunt de les nostres possibilitats. També és veritat que els que ja tenim una certa edat i hem viscut algunes crisis, no n’havíem vist cap d’aquestes dimensions. M’atreveixo a dir que és imprescindible que els agents socials, patronal i sindicats, hem de ser capaços d’arribar a acords que facin possible que la gent que té menys possibilitats torni a tenir facilitats per accedir al mercat laboral.

Hi ha joves que viuen la seva primera crisi i, com deia Jordi Comas, justament és la més severa i a més han crescut respirant l’oxigen d’aquesta bombolla, com han de processar les noves condicions en aquest escenari?
Estem molt preocupats perquè la situació dels joves és molt complicada i feixuga, hauran d’esforçar-se molt més per normalitzar una situació que s’ha anat complicant en els darrers anys. Possiblement estem en una època de canvi ja que les noves tecnologies faran que les relacions laborals ja no siguin com les d’abans i la gent haurà d’esforçar-se i responsabilitzar-se molt més per tal de poder accedir a una feina continuada i constant.

El més llegit

I després