I després

La biblioteca de Platja d’Aro s’ampliarà i s’hi farà una nova sala polivalent

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Platja d’Aro ha aprovat el projecte d’ampliació de la biblioteca Mercè Rodoreda, situada al costat de la Masia Bas, nou anys després de ser inaugurada. Segons va explicar el regidor de Serveis Socials, Joventut i Educació, Pedro Torres, està previst que l’ampliació es desenvolupi en dues fases, i que s’incorpori tant als pressupostos del 2010 com als del 2011. Torres va afirmar que el cost de l’obra “podria superar els 250.000 euros”. Segons el projecte aprovat pel consistori i que està previst que es comenci a construir a finals d’aquest any, s’ampliarà l’ala esquerra de l’edifici actual amb una sala polivalent destinada als actes lúdics, com presentacions, conferències o activitats musicals.
La biblioteca municipal, que dóna servei als nuclis de Platja d’Aro, S’agaró i Castell d’Aro, compta amb uns 500 metres quadrats distribuïts en dues plantes semienterrades. Situada a l’avinguda dels Fanals, la biblioteca Mercè Rodoreda just al costat d’un edifici del segle XV, la característica principal del qual és que incorpora una de les poques torres medievals que queden al municipi. Torres va explicar que, amb el volum de població que té el municipi de Platja d’Aro, “la biblioteca s’ha quedat petita”.
Segons el regidor, els tècnics del Servei de Biblioteques de la Generalitat asseguren que serien necessaris fins a 1.500 metres quadrats per poder cobrir la demanda dels tres nuclis municipals. Segons va explicar el regidor de l’àrea d’Educació de Platja d’Aro “El problema és que, amb la situació actual, en què gairebé no es concedeixen crèdits, no es pot assumir el cost d’aquesta ampliació”. Així, malgrat que no es pugui afrontar una gran despesa, l’Ajuntament ha optat per construir un espai per a les diferents activitats que organitza la biblioteca municipal.
També va afegir que Cano, “Gràcies a l’ampliació, com a mínim es podrà separar la gent que necessita silenci per llegir i estudiar, de les actuacions musicals i la disbauxa”. Aquesta mateixa setmana, el regidor d’Educació s’ha reunit amb el tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat i la directora de la Central de Biblioteques, per avaluar el projecte d’ampliació de l’edifici. Amb els informes que realitzin, l’Ajuntament podrà optar a les subvencions autonòmiques per sufragar part del cost d’aquesta obra d’ampliació. (DDG).

El més llegit

I després