I després

El 10% dels conductors aturats a Platja d´Aro donen taxes penals d´alcoholèmia

Compartiu aquesta història

Gairebé el 10% dels conductors controlats per la Policia Local de Platja d’Aro durant els mesos de maig, juny i juliol han donat positius d’alcoholèmia de caire penal. És a dir, 17 dels 176 conductors que s’han sotmès a la prova de la bufera a mans dels agents locals en aquests tres mesos han marcat més de 0,60 mil·lilitres d’alcohol per litre d’aire expirat. El límit permès rau en 0,25, 0,15 per als conductors novells. A més, 24 conductors més han donat resultats positius que suposen sancions administratives ja que marcaven per sobre el límit però no arribaven als 0,60. També s’han detectat nou positius per drogues, sovint lligats a les alcoholèmies. En resum, dels 176 conductors controlats en tres mesos, 41 no estaven en condicions d’agafar el volant, el 23% del total.
Meca de la gresca nocturna de la Costa Brava centre, queda clar que molts dels que hi acudeixen a divertir-se no són responsables a l’hora de tornar a casa. Per això, els tres controls que la Policia Local practica cada mes específicament per controlar les alcoholèmies i els diferents semicontrols que es fan de manera aleatòria per afers de seguretat ciutadana s’intensificaran i sovintejaran més, expliquen des del cos. A més, en funció de l’ordenança de civisme la policia també ha multat, amb sancions de 150 euros, 140 persones durant aquest estiu que consumien alcohol al carrer.
Les xifres de Platja d’Aro criden l’atenció ja que destaquen molt entre les recollides pels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit del subsector de Sant Feliu de Guíxols. Entre l’u de gener i el 30 de juny, en 1.270 lectures d’alcoholèmia efectuades a controls no només de Platja d’Aro sinó també de Calonge, Sant Feliu de Guíxols i altres municipis, els positius penals han estat 55, és a dir, poc més del 4%. Juntament amb 86 positius administratius, resulta que l’11% dels conductors controlats conduïen sota els efectes de l’alcohol. A més, els mossos han detingut 29 conductors en aquest període perquè les seves maneres al volant incorrien en el delicte, ja fos per conducció temerària o per alcoholèmies astronòmiques. (DDG).

El més llegit

I després