I després

LA BIBLIOPLATJA OBRE EL PROPER DILLUNS

Compartiu aquesta història

Ja s’ha instal.lat, s’està omplint de llibres i el dilluns 17 de juliol s’obrirà al públic a la platja de Sant Feliu de Guíxols la Biblioplatja del 2017, on els banyistes poden gaudir d’un espai de lectura que restarà obert de dilluns a diumenge: matins d’11 a 13 h i tardes de 15.30 a 17.30 h.

Es tracta d’un servei d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, sense esperar que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó que surtin a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci, de manera que se’ls ofereixin els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat. En aquestes biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats, en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen diverses activitats que s’anunciaran en els propers dies.

A partir de la primera quinzena de juliol, a les comarques de Girona han entrat en funcionament trenta-quatre equipaments d’estiu a les platges, piscines, llacs o jardins, d’un total de cent nou a tot Catalunya (trenta-sis a Barcelona, vint-i-cinc a Lleida, cinc a Tarragona i nou a les Terres de l’Ebre).

 

D’oferta n’hi ha de tot tipus, des dels biblioestanys de Banyoles (a la Caseta de Fusta) i de Puigcerdà (Parc Schierbeck), els bibliopatis de Ripoll (Espai Espriu) i Begur, o la biblioplaça de Palamós, fins a les bibliopiscines d’Anglès, Arbúcies, Besalú, Bescanó, Bolvir, Breda, Campdevànol, Figueres, Hostalric, la Jonquera, Porqueres, Riudellots de la Selva, Sarrià de Ter, Vidreres i Vilobí d’Onyar), o les biblioplatges de Blanes, Llançà, Palafrugell —Tamariu— i Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després