I després

EXPOSICIÓ DE L’ESCULTOR GANXÓ GERARD MAS

Compartiu aquesta història

El proper diumenge al vespre s’inaugurarà oficialment, a la quarta planta del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, l’exposició “Iconoplàstia” de l’escultor Gerard Mas (1976 Sant Feliu de Guíxols), que coincidirà en el mateix edifici amb l’exposició del Thyssen.

Ens hem de remuntar als anys 2003 i 2004 per poder contemplar a Sant Feliu una exposició del reconegut escultor ganxó que va estudiar a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics Llotja de Barcelona, que es va especialitzar en escultura i talla de pedra i que es va diplomar com a conservador y restaurador d’escultura a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (o Escola d’Aiguablava).

En l’espai que en els darrers anys hi havia acollit l’exposició “Curar-se en salut”, a l’últim pis del Monestir, s’hi exposarà un conjunt de peces procedent de col.leccions particulars que permetran entrar en el món de l’artista i comprovar la seva evolució.

La comissària d’aquesta exposició –al mateix temps que de la del Thyssen- Pilar Giró, declarava a la nostra emissora: “Ens fa molta il.lusió poder oferir aquesta exposició d’en Gerard, que feia molt temps que li anàvem al darrera perquè no és fàcil aplegar obra seva i totes les peces que hi exposem són de col.leccions particulars diverses. No es pot dir que sigui una retrospectiva però sí un recorregut pels darrers anys del seu treball”

Quant als suports, comentava que hi trobarem marbres, alabastres i fusta, “tot cultura noble, i podrem comprovar com sap transgredir a partir d’una tècnica increïble que fa que es recuperi el plaer d’admirar l’escultura contemporània que parteix d’una base d’imatge clàssica, renaixentista, i tots els seus personatges tenen una actitud transgressora i totalment contemporània. Trobem el que podria ser una dama Médici mastegant xiclet o fent bombolles, l’aplicació d’una ironia molt particular i peces on treballa les figures dels bebès, els animals i, sobretot, molta bellesa”.

La vocació artística de Gerard Mas es va despertar compartint moments en el taller del seu pare, pescador i pintor de Sant Feliu, en Martinet (Pere Mas), amant dels vaixells. Veia al seu pare pintar i, de ben petit, assegura que ell també pintava les safates de cartró dels dolços i recorda que es va “iniciar” en l’escultura fent una talla amb porexpan.

El més llegit

I després